Wist je dat: Bangkok

Amazing Thailand

Bangkok wordt ook wel de hoofdstad van het Zuidoosten genoemd. Maar wist jij deze dingen al over Bangkok?

 

Naast de hoofdstad van het Zuidoosten heeft Bangkok wel meerdere bijnamen. De stad staat ook wel bekend als de ‘tempel stad’ door de vele tempels die te vinden zijn in de stad en het staat bekend als ‘Venetië van het Oosten’ door de grachten die door de stad heen liggen.

 

Het is een veelzijdige stad en je kunt na een lange vlucht even wennen aan de Thaise cultuur. Je kan hier bijvoorbeeld heerlijke gerechten vinden op de street food markets of prachtige tempels bekijken midden in de stad. Bangkok is de grootste en meest dichtstbevolkte stad van Thailand. De stad telt meer dan 8 miljoen inwoners, maar liefst 1 op de 10 mensen woont in deze stad.

 

 

De beste tijd om naar Bangkok te reizen is ongeveer tussen november en maart. Bangkok heeft een tropisch nat klimaat, maar de stad heeft ook droge periodes. De droge periode valt tussen november en maart en dat is de meest aangename periode om te reizen. 

 

Bangkok is heel erg goed bereikbaar met de auto, bus, metro of het vliegtuig. Een deel van de wegen in zijn vernieuwd, waardoor de stad prima te bereiken is met de auto. Als je met de bus reist is Bangkok bereikbaar vanuit de steden Ko Chang, Pattaya en Ko Samet en als je met het vliegtuig komt moet je New Bangkok International Airport (BKK) als eindbestemming kiezen. Wist je dat Suvarnabhumi International Airport, oftewel New Bangkok International Airport, de hoogste verkeerstoren heeft van de wereld? Deze is namelijk maar liefst 132,2 meter hoog.

Start het gesprek met gelijkgestemden