Thailand geeft het groene voorbeeld

Amazing Thailand

Als wij onze wekelijkse boodschappen doen, is de kans erg aanwezig dat het overgrote deel in plastic is verpakt. Volgens The Plastic Soup foundation wordt er jaarlijks wereldwijd ongeveer 311 miljoen ton aan nieuw plastic gemaakt. Daarnaast stijgt de productie van plastic elk jaar met 8%. In de afgelopen 10 jaar is meer plastic geproduceerd dan in de hele twintigste eeuw! Meer dan de helft van het geproduceerde plastic wordt maar eenmalig gebruikt. Denk aan de plasticfolie om de komkommer, het bakje waar de stukjes meloen in zitten of de verpakking die de drie paprika’s bij elkaar houdt.

Een groot deel van het plastic belandt in de oceaan, waar langzaamaan de ‘plastic soep’ zich steeds verder uitbreidt. Dit is schadelijk voor de natuur en onze gezondheid. Veel verpakkingen in de supermarkt zijn onnodig en steeds meer mensen – en bedrijven – zien dit in. De supermarkt Rimping in Chiang Mai heeft sinds maart 2019 een aantal plastic verpakking vervangen door bananenbladeren.

Article photo

Bron: Perfect Homes

De switch naar bananenbladeren is een goede manier om het plastic gebruik te minderen. Het ziet ernaar uit dat Rimping nog wel plastic gebruikt voor de stickers, maar dit is al een grote stap in de goede richting. Wij bedanken Rimping in Chiang Mai voor het groene voorbeeld en hopelijk volgen er meer supermarkten!

Article photo

Bron: Perfect Homes

Start het gesprek met gelijkgestemden