De mooiste uitzichten van Thailand

Amazing Thailand

De huidige situatie maakt het nog niet mogelijk om op vakantie te gaan, dus blijft het reizen naar Thailand voor nu nog iets om naar uit te kijken. Daarom hebben wij een paar prachtige plekken voor je opgezocht die het waard zijn om straks een bezoek aan te brengen. We kunnen er dus naar uitkijken om straks vanaf deze plekken uit te kijken op adembenemend uitzicht!

 

Viewpoint Phu Chi Fa

Phu Chi Fa ligt in het noordoosten van Thailand, ongeveer 2 uur rijden van Chiang Rai en ligt op de grens van Laos. Hier heb je breed uitzicht over het bergachtige landschap en kan je tot ver in Laos kijken. We raden je aan om te genieten van het uitzicht tijdens de zonsopgang en waarschijnlijk zul je niet de enige zijn! Je ziet hier dan de zon over zeeën van mist heen glijdt. Als je later op een (heldere) dag Phu Chi Fa bezoekt kun je zelfs tot diep in de bergen en rivieren van Laos kijken.

Als je hier in de vroege morgen naartoe gaat om de zonsopgang te bekijken zou je zeggen dat er veel inspanning nodig is om tot de top van 1442 meter te komen, maar dat hoeft niet. Er is namelijk bijna tot aan de top van de berg een weg aangelegd. Hierdoor kan je een groot deel van de route met de auto afleggen. Dit is toch heerlijk wakker worden?

 

Viewpoint Karon

Karon ligt in Phuket in het zuiden van Thailand. Vanaf het uitzichtpunt Karon heb je indrukwekkend uitzicht over de Andamanse Zee en drie stranden, namelijk: Kata Noi, Kata Yai en Karon. Het uitzichtpunt Karon ligt net ten zuiden van het strand van Kata Noi.

Karon is gemakkelijk te bereiken en er zijn genoeg parkeerplekken beschikbaar tijdens je bezoek. Verder is het van verschillende gemakken voorzien, want je kan hier ook terecht voor een drankje, wat lekkers en even afkoelen in een tuinhuisje. Bij het uitzichtpunt zie je al het moois van Phuket in één oogopslag: helder blauwe zee, prachtige witte stranden en de mooie groene natuur.

 

Viewpoint Khao Ngon Nak

Dit prachtige uitzichtpunt is te vinden in Krabi. Je kunt heerlijk relaxen op Krabi, maar ook actief dingen ondernemen. Een van de activiteiten is een klim naar het uitzichtpunt Khao Ngon Nak. We raden je aan om aan het begin van de dag te beginnen met de reis naar de top. Om tot dit prachtige uitzichtpunt te komen ben je namelijk wel 3,7 km en 2 uur verder, maar dat is het allemaal waard. Denk er wel aan om genoeg water en eten mee te nemen voor onderweg, want onderweg kun je niks kopen.

Eenmaal boven aangekomen, na een flinke klim met verschillende trappen en steile stukken, kun je genieten van het verre uitzicht over verschillende eilanden, mooie stranden, blauwe zee en prachtige natuur. Als je het hoogste punt hebt bereikt zijn er aan verschillende kanten plekken waar je kunt genieten van het uitzicht. Zorg dat je je telefoon of fotocamera bij de hand hebt, want dit uitzicht wil je zeker even vastleggen!

 

Viewpoint Samet Nang She

Samet Nang She uitzichtpunt is te vinden in Phang Nga. Dit bevindt zich op een kleine afstand van Phuket, namelijk maar 30 minuten rijden, dus je bent er zo en dit wil je niet missen. Als je bent aangekomen moet je nog een stuk van de route beklimmen via een lange en steile weg. Ook hier kun je onderweg op adem komen, want er zijn genoeg bankjes onderweg om even uit te rusten. Vanaf dit adembenemende uitzicht kan je genieten van de eilandjes van Phang Nga Bay en de enorm prachtige kalksteenrotsen. Als je een vroege vogel bent kun je hier heerlijk wakker worden tijdens zonsopgang!

 

 

We hebben een paar prachtige plekken voor je op een rijtje gezet. Naar welke uitzichten kijk jij het meeste uit?

Start het gesprek met gelijkgestemden