Recept Tom Kha Kai soep

Amazing Thailand

Kan jij ook zo genieten van de Thaise keuken? Met dit recept maak jij een minstens zo lekkere Thaise kokossoep met kip.

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

– 1 blik kokosmelk (400 ml),
– Knoflook,
– 5 cm gember,
– 500 ml kippenbouillon,
– 1 stengel citroengras,
– 1 rode peper,
– 300 gram kipfilet,
– 3 bosui,
– 1 paprika,
– 2-3 eetlepels vissaus (Nam Pla),
– 2 eetlepels sap van een limoen,
– verse koriander.

 

En koken maar!

Doe wat olie in de koekenpan en bak de knoflook, fijngesneden gember en rode peper en de witte gedeeltes van de bosui.

Giet de kokosmelk en de kippenbouillon in de soeppan. Snijd de citroengras stengel in 2-3 stukken. Stop de citroengras en limoenblad bij de kokosmelk en breng aan de kook. Draai daarna het vuur naar middelhoog.

Ondertussen maak je de kipfilet schoon en snijd je die in kleine stukken. Voeg de kipfilet toe aan de soep en laat garen gedurende 8 minuten. Het beste is om dit zonder deksel op de pan te doen, zodat de kokosmelk niet overkookt.

Snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg ook toe aan de soeppan en laat mee garen gedurende 2 minuten. Je wilt dat je groente zacht gekookt zijn, maar nog wel een beetje bite hebben.

Draai het vuur uit en breng de Thaise kokos soep met kip op smaak met de vissaus, limoensap en wat kleingesneden koriander. Serveer de Tom Kha Kai uit in ruime soepkommen.

 

Geniet ervan!

 

Start het gesprek met gelijkgestemden