Recept: Thaise kippensoep met zwarte rijst

Amazing Thailand

Thaise kippensoep staat ook wel bekend als Tom Kha Kai en kan op veel manieren worden bereid. Wij hebben weer een nieuw recept voor je klaargezet van deze klassieker. De soep is heerlijk licht en romig door de kokosmelk. Door rijst toe te voegen aan het gerecht wordt het een echte maaltijd.

 

Benodigde ingrediƫnten
3 cm verse gember
400 ml kippenbouillon in pot
400 ml kokosmelk
500 gr kipdrumsticks
2 el Thaise groene currypasta
200 ml kraanwater
150 gr zwarte rijst
400 gr verse sperziebonen
1 citroen
75 g waterkers

 

Bereidingswijze:
Stap 1: Schil de gember en snijd deze in plakjes. Doe de kippenbouillon, kokosmelk, kipdrumsticks, gember, groene curry en het water in een soeppan, roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip in 25 min. garen.

Stap 2: Neem de gember en kip uit de pan en haal het vlees van de drumsticks af. Doe het vlees, de rijst, peper en zout in de pan en laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Voeg de laatste 6 min van de kooktijd toe aan de soep. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de waterkers erover.

 

Tip: Houd je meer van een vegetarische variant? Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en de kipdrumsticks door tofu.

 

Start het gesprek met gelijkgestemden