5 MUST-TRY gerechten

Amazing Thailand

Bij een bezoek aan Thailand zijn de vele eettentjes niet te missen. Hier worden zowel westerse gerechten aangeboden als Thaise, authentieke maaltijden. Bijna alle menukaarten zijn in het Thais en dat maakt het kiezen nou niet bepaald makkelijker. Om je een handje te helpen bij het kiezen, hebben we 5 gerechten geselecteerd waar het water je meteen van in de mond loopt. Eigenlijk mag je niet weg uit Thailand zonder deze geprobeerd te hebben… Ga het lijstje af en ontdek de smaken die het land van de glimlach je te bieden heeft!

TIP: Bij sommige gerechten is het misschien handig om naar een mildere versie te vragen!

Pad Thai

Een Pad Thai is letterlijk op iedere hoek van de straat te halen. Gebakken noedels met pinda’s en een roergebakken, hoe heerlijk klinkt dat?!. Vaak wordt er nog kip of garnalen aan toegevoegd. Deze keuze is helemaal aan jou! Wij raden aan om een Pad Thai bij een goedkoop eetkraampje te halen, want deze zijn over het algemeen het meest smaakvol en authentiek!

Tom Yum Soep

Deze pikante, heldere soep is een van de bekendste gerechten in Thailand. De soep is een combinatie van citroengras, limoenblaadjes, champignons, groene chilipeper, koriander en basilicum. Deze combinatie van kruiden en specerijen zorgt er tevens voor dat de soep ook nog eens heel goed voor de gezondheid is. Indien gewenst, kan je ervoor kiezen om kip, varken of garnalen aan de soep toe te voegen. Belangrijk bij deze soep is het vragen naar een minder pittige versie!

Som Tam

De Som Tam is een groene papayasalade. Dit is een combinatie van zoet, zout, zuur en pittig wat resulteert in een echte smaaksensatie. Som Tam Thai is met geroosterde pinda’s, Som Tham Bu is met krab en Som Tam Lao is met het sap van ingemaakte modder-vis.

Geng Kheaw Wan Gai (groene curry met kip)

De groene pepers zorgen ervoor dat dit de pittigste curry in Thailand is. Het is daarom geen gek idee om bij de bestelling aan te geven dat je een “mildere” versie van deze curry wilt. In deze curry zitten naast de groene pepers, kokosmelk en thaise aubergine en zorgen ervoor dat je dit gerecht niet mag overslaan!

Laap (ookwel: Larb)

Laap wordt heel veel gegeten door de Thaise bevolking en jij kan dit gerecht daarom natuurlijk niet missen. Het is een hele pittige salade, die geserveerd kan worden met kip, varken of champignons. De limoensap en munt maken dit gerecht lekker fris. Een perfect gerecht voor op een warme dag dus!

Welk gerecht wil jij sowieso uitproberen?

 

Start het gesprek met gelijkgestemden