Authentiek Pad Thai recept

Amazing Thailand

Pad thai is hét gerecht van Thailand en wordt op bijna elke hoek van de straat verkocht. Het betekent letterlijk ‘gebakken noedels’ en kan worden gemaakt met talloze varianten; de één heeft een voorkeur voor garnalen, de ander kip en weer een ander tofu. Kies het product die jij het lekkerst vind en start cooking!

Ingrediënten voor 4 personen:

– 250 tot 300 gram rijstnoedels

– Arachideolie of wokolie

– 2-4 eetlepels tamarinde pasta

– 60 ml vissaus

– 80 ml honing

– 2 eetlepels (rijst)azijn

– Rode peper flakes, naar smaak

– 3 bosuitjes, fijngehakt

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– 2 eieren, los geklutst

– 200 gram taugé

– 250 gram gepelde garnalen of tofu

– 100 gram geroosterde pinda’s, grof gehakt

– Verse koriander, fijngehakt

– 2 limoenen, in vieren

Bereidingswijze:

1. Doe de noodles in een grote kom en giet hier kokend water overheen. Check op de verpakking hoe lang de noodles moeten weken, meestal tussen de 3 en 6 minuten. Giet af, besprenkel met 1 eetlepel arachideolie om te voorkomen dat ze gaan plakken. Hussel goed en zet eventjes apart.

 

2. Breng in een klein sauspannetje de tamarinde pasta, vissaus, honing en azijn op laag vuur aan de koken. Roer de rode peper flakes er doorheen en haal van het vuur.

 

3. Verhit een wok op hoog vuur (zo hoog mogelijk!) en voeg 3 eetlepels olie toe. Dan is het tijd voor de knoflook en de helft van de bosuitjes, bak deze 1 minuut. Voeg de los geklutste eieren toe en roer deze snel door met een grote spatel, zodat er een soort roerei ontstaat. Laat het vuur hoog staan!

 

4. Voeg de garnalen, kip of tofu toe en bak in een paar minuten gaar. Dan mag de taugé en de uitgelekte noedels erbij en het saus uit het pannetje.

 

5. Serveer de pad thai met de geroosterde pinda’s, koriander en partjes limoen en dan is het tijd om aan te vallen. Eetsmakelijk!

 

Bron: Culy

Start het gesprek met gelijkgestemden