De beste Michelin restaurants van Thailand

Amazing Thailand

De specerijen, ingrediënten en kooktechnieken maken de Thaise keuken uniek. Het land heeft een brede keuze aan streetfood en restaurants waardoor je bijna overal in Thailand lekker kunt eten. Zoveel mogelijkheden maakt het soms wel lastig, want wat zijn nu de allerbeste eetplekken? Om hierachter te komen delen wij de 3e editie van The MICHELIN Guide 2020. Hier vind je de beste culinaire spots van Bangkok, Phuket, Phang-Nga en in deze editie wordt voor het eerst ook de noordelijke hoofdstad Chiang Mai meegenomen. De volledige lijst bestaat uit 29 bekroonde restaurants en vind je hier. In dit artikel delen wij een aantal van onze favoriete!

Article photo

Wil je genieten van de beste Thaise maaltijd die je ooit hebt gegeten? Dan zit je bij Sorn aan het juiste adres. Deze zaak heeft niet één maar twee Michelinsterren bemachtigd en is zeker een bezoek waard. In het restaurant werken Khun Ice en chef-kok Yod, al vanaf kinds af aan droomden zij er van om hun eigen restaurant te openen met de focus op lang verloren recepten. Bij deze twee mannen staat de lokale Thaise keuken centraal. Ze koken met duurzame ingrediënten die zij kopen bij een vertrouwd netwerk van boeren en vissers. Voor hen is koken een verfijnde kunst, een voorbeeld hiervan: er staat een soep op de kaart die eerst zes uur wordt gekookt. Sorn heeft per dag maar 40 stoelen beschikbaar. Ze willen hun gasten zo goed mogelijk in de watten leggen en werken daarom niet met shifts. Dit maakt het lastig om hier een tafel te reserveren, daarom is het goed om zo ver mogelijk van te voren te reserveren. Zo ben je verzekerd van een plek aan tafel!

Article photo

Geïnspireerd door een oud Thais gedicht « Nai Nam Mi Pla Nai Na Mi Khao » (in de rivier zijn vissen; in het rijstveld is er rijst), wil R-Haan weerspiegelen op welke manier Thais eten invloed heeft gehad op mensen en de cultuur. Je kunt hier genieten van authentieke Thaise gerechten die zijn gekookt met verse en hoogwaardige ingrediënten uit het hele land. Voordat je aan het diner begint kun je ook eerst plaatsnemen in de lounge en genieten van een lekkere cocktail. Om vervolgens de eetzaal te betreden, ben je met een groep en zit je liever privé? Dit is mogelijk voor maximaal 20 personen.

Article photo

Voor de afwisseling kan het ook weleens leuk zijn om in Thailand een andere keuken te proeven. Le Normandie is een tweesterrenrestaurant met een verfijnde Franse keuken. Deze zaak opende zijn deuren in 1958 en is in 2015 gerenoveerd. Het restaurant ziet er prachtig uit met kamerhoge ramen die uitkijken op de Chao Praya-rivier en de zaal is gevuld met grote bloemstukken. Een diner in dit restaurant wordt nog onvergetelijker door de uitstekende service. 

Start het gesprek met gelijkgestemden