Alles over Thailand

Amazing Thailand

We hebben een paar leuke fun facts voor je op een rijtje gezet. Want Thailand staat bekend om véél meer dan mooie stranden en prachtige natuurgebieden. Laten we eerst beginnen met wat algemene informatie. Thailand ligt in Zuid-Oost Azië en wordt omringd door buurlanden Laos, Cambodja, Myanmar (Birma) en Maleisië. De gemiddelde temperatuur is tussen de 27 en 29 graden en het droogteseizoen loopt van november tot februari. Voor reizen in de overige maanden is overigens ook wat te zeggen: de prijzen zijn een stuk lager en met name het noorden is adembenemend mooi groen.

– In 2013 had Thailand maar liefst 67.448.120 inwoners

– De hoofdstad is Bangkok, de officiele naam van Bangkok is de langste stadsnaam ter wereld: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Ongeveer 10 procent van de Thaise inwoners woont in Bangkok.

– Bangkok stond bekend als het Venetië van het Oosten: de stad had vroeger vele kanalen. Grote kans dus, dat de straten waar je overheen rijdt vroeger water waren.

– Men betaalt met de Thaise Baht ฿ (THB). Klik hier voor de actuele wisselkoers

– Als je korter dan 30 dagen in Thailand verblijft heb je geen visum nodig. Voor een verblijf langer dan 30 dagen moet je wél een visum aanvragen. Dit gaat vaak heel eenvoudig. Een visum voor Thailand kun je aanvragen bij de Thaise Ambassade.

– Rond 90 procent van de Thaise inwoners is Boeddhist.

– De beste reistijd voor Thailand is tijdens november tot februari, maar in principe kun je het gehele jaar door reizen in Thailand. We plaatsen binnenkort een blog over de beste plekken tijdens iedere kalendermaand.

– Thailand heette tot 1939 Siam

– Thailand betekent « Land of the Free » en het is het enige land in Azië dat nooit gekoloniseerd is door een Europese grootmacht

– Muay Thai is de officiële sport van Thailand. Het staat bekend als « de kunst van de 8 ledematen ».

Ook de Thaise cultuur kent een aantal bijzondere gewoontes en feitjes.

– Ben je gesteld op je mes? Da’s jammer, want in Thailand zul je vooral met vork en lepel moeten eten

– Thailand staat bekend als « The Land of Smiles » en dat is niet voor niets. Smiles all over!

– Het hoofd is voor de Thai het heiligste deel van het menselijk lichaam. Je mag anderen nooit zomaar aan het hoofd aanraken. Doe je dit wel, dan komt het oneerbiedig en respectloos over.

– In Thailand is het illegaal om het huis te verlaten zonder ondergoed

– Thailand is een constitutionele monarchie. De wijlen Koning Bhumibol en zijn vrouw werden zeer geliefd. Hij was de langst zittende monarch ter wereld. Hij overleed op 13 oktober 2016. Om hem te eren werd het Jaar van Rouw ingesteld. Meer hierover lees je hier.

– De Thai vieren hun nieuwjaar met het grootste watergevecht ter wereld: het Songkran. Dit vindt plaats in de heetste maand van het jaar: April.

We gaan deze lijst de komende weken steeds updaten, dus stay tuned! Welke fun facts kun jij aanvullen?

 

 

Start het gesprek met gelijkgestemden