5 must do’s in het bruisende Bangkok

Amazing Thailand

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is beroemd om zijn levendige markten met lokale lekkernijen, culturele highlights en rijke geschiedenis. Het is een stad vol contrasten, waar moderne wolkenkrabbers naast eeuwenoude tempels staan en levendige markten nabij rustige kanalen liggen. Wij tippen alvast vijf niet te missen activiteiten of bezienswaardigheden tijdens je bezoek aan deze bruisende Aziatische metropool.

 

Laat je verrassen door de schoonheid van de royale tempels

Bangkok staat bekend om zijn majestueuze tempels. Het zijn niet alleen religieuze centra, maar ook belangrijke culturele en architectonische bezienswaardigheden die duizenden bezoekers trekken vanwege hun schoonheid, geschiedenis en spiritualiteit. Elke tempel koestert een eigen unieke schat. Zo is Wat Pho beroemd omwille van zijn liggend Boeddhabeeld dat maar liefst 15 meter hoog en 43 lang is. In Wat Arun kan je dan weer de centrale toren bewonderen die rijkelijk versierd is met kleurrijke keramiek. Het paradepaardje van Wat Saket is de vergulde chedi, een boeddhistisch bouwwerk dat de relieken van een boeddhistische heilige bevat. De tempel werd gebouwd op een berg, zo’n 320 trappen brengen jou naar de top voor een panoramisch uitzicht over deze metropool.

 

Ontdek het Venetië van het Oosten

Boottochtjes over de kanalen, khlongs, van de Chao Phraya-rivier bieden bezoekers de kans om Bangkok op een unieke manier te beleven. Via de khlongs vaar je door authentieke wijken waar het dagelijkse leven van de bevolking zich afspeelt. Je ziet lokale ambachtslieden aan het werk, die hun traditionele vakmanschap uitoefenen langs de oevers van de khlongs. Onderweg passeer je enkele belangrijke monumenten, zoals de Pak Nam Phasi Charoen tempel, een oase van rust te midden van de drukte. Ook het Royal Barges Museum is een niet te missen attractie. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie van koninklijke barges, versierde boten die worden gebruikt bij koninklijke ceremonies en processies op de Chao Phraya-rivier.

 

Snuister rond op de lokale markten

In Pak Klong vind je een van de grootste en meest levendige bloemenmarkten in Bangkok. Hier word je betoverd door de overvloed aan verse kruiden, bloemen en planten. Met meer dan 8.000 kraampjes is de weekendmarkt in Chatuchak een winkelparadijs voor wie op zoek is naar kleding, antiek of handwerk. De historische markt in Nang Loeng, gelegen in de buurt van het oude stadsdeel van Bangkok, biedt een authentieke sfeer en een scala aan traditionele Thaise gerechten en ambachtelijke producten. Het is de ideale plek om de lokale keuken te proeven en te genieten van de sfeer van een oude marktplaats. De Tha Phra Chan Amulet Market, misschien wel de meest unieke, is gespecialiseerd in Thaise amuletten en heilige objecten die gedragen worden als talisman voor geluk, bescherming en voorspoed.

 

Ga op ontdekkingsreis door de historische huizen

In Bangkok zijn er verschillende historische huizen opengesteld voor het grote publiek. Ze bieden een fascinerende inkijk in de Thaise geschiedenis, maar zijn ook een waar paradijs voor kunstliefhebbers. Zo beschikt Het Huis van Jim Thompson, een Amerikaanse ondernemer en zijdehandelaar, over een indrukwekkende collectie Aziatische kunst. Bezoekers kunnen rondleidingen volgen door het huis en meer leren over het leven van Jim Thompson. De residentie van Kukrit Pramoj, een invloedrijke figuur in de Thaise politiek en literatuur, herbergt dan weer heel wat kunstwerken en boeken die zijn leven illustreren. Ook in de traditionele Thaise huizen van Suan Pakkad Palace, omgeven door weelderige tuinen, kan je als bezoeker door de verschillende kamers dwalen, waar kostbare antiekcollecties tentoongesteld worden.

 

Bezoek Het Koninklijk Paleis: de parel van Siam

Het Grand Palace in Bangkok is een van de meest iconische en historisch belangrijke bezienswaardigheden in Thailand. Mede dankzij de gouden koepels, beelden van mythische wezens en kleurrijke mozaïeken wordt dit paleis beschouwd als een meesterwerk binnen de Thaise architectuur. Het bestaat uit verschillende gebouwen, zoals het Koninklijk Pantheon en de Koninklijke Kapel die de Smaragden Boeddha herbergt, een van de meest vereerde religieuze beelden in Thailand.

Meer inspiratie voor je volgende trip naar Thailand vind je hier.

 


Wandelgids Bangkok (Engelse versie)

Welkom bij de « Wandelgids Bangkok » gemaakt door TAT Bangkok! Deze uitgebreide gids is jouw sleutel om de levendige en diverse stad Bangkok te voet te verkennen. Of je nu voor de  eerste keer Bangkok bezoekt  of een ervaren reiziger bent, deze gids biedt een uniek perspectief op de rijke geschiedenis, cultuur en verborgen pareltjes van de stad.

Binnenin vind je gedetailleerde wandelroutes die je meenemen door de drukke straten, historische wijken en serene parken van Bangkok. Elke route is zorgvuldig samengesteld om het beste van Bangkok te laten zien, van iconische bezienswaardigheden zoals het Grand Palace en Wat Pho tot minder bekende schatten zoals lokale markten en verborgen tempels.

Naast de wandelroutes bevat de gids ook praktische tips over het navigeren door de stad, aanbevelingen voor dineren en inzichten in de unieke gebruiken en tradities van Bangkok. Met deze gids in handen kun je Bangkok verkennen als een local en de vele verborgen wonderen van de stad ontdekken.

Waarom wachten? Download vandaag nog de « Wandelgids Bangkok » en begin met het te voet te verkennen van deze ongelooflijke stad. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een fijnproever of een avonturier bent, Bangkok heeft voor elk wat wils. Veel wandelplezier!


 

TOURISM AUTHORITY OF THAILAND , BANGKOK OFFICE

Area of ​​Responsibility :

Bangkok, Pathum Thani, Nonthaburi

168 Pak Nam Fang Nuea Road, Bang Phrom, Taling Chan, Bangkok 10170

  1. +66 2276 2720-1
  2. tatbangkok@tat.or.th

Start het gesprek met gelijkgestemden