Casual rooftop bars in Thailand

Amazing Thailand

Een veel aangeraden activiteit is het bezoeken van een rooftop bar in Bangkok. In een eerder artikel deelden wij al vier prachtige bars, maar de meeste hanteren een strenge dresscode. Geen open schoenen voor de mannen, geen shirtjes zonder mouwen of korte broeken en laat die flip flops ook maar thuis. In Thailand kan het makkelijk 35 graden zijn en wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen met die temperatuur zin heeft om zich in een driedelig pak te hijsen. Daarom bij deze vier casual rooftop bars in Thailand, waar de regels net wat losser zijn!

 

Een kwartier van de hectische Khoa San road vandaan kun je bijkomen in The Eagle Nest. Deze rooftop bar is niet zo skyhigh als andere, maar dat maakt het uitzicht niet minder mooi. Deze bar kijkt namelijk uit op het Koninklijke paleis. Door de verlichting zorgt dit vooral in de avonduren voor een heel mooi plaatje!

Adres: 47-49 Tha Tian Alley, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang, Khet Phra Nakhon

 

Elke avond is er bij de Above Eleven bar live muziek die afwisselt van dj’s, tot house jams en live Jazz. Daarnaast hebben ze een uitgebreide cocktailkaart. Wil je eens een avondje geen Thais eten, dan is hier een heerlijke gemixte Japanse en Peruaanse keuken. Ook wel bekend als Nikkei. Zeker het proberen waard!

Adres: Soi Sukhumvit 11, Khlong Tan Nuea, Watthana

 

Bij Roof 409 kijk je uit op Bangkoks welbekende skytrain, om de zoveel minuten zoeft deze voorbij. Deze bar serveert heerlijke cocktails, maar ook biertjes uit Engeland en ons buurland België. Als je genoeg van de buitenlucht hebt, kun je ook naar binnen. Hier is een heel groot en gezellig restaurant.

Adres: 4th floor, Mercury Ville, Chid Lom, Bankok

 

Bangkok is erg druk en aan de ene kant is dit reuze gezellig want zo is er altijd leven in de brouwerij, maar aan de andere kant is rust op zijn tijd ook wel prettig. Wil jij even weg van de toeterende tuktuks? Bezoek dan Escape Bangkok, deze plek straalt rust uit en languit liggen op één van de loungebanken is ook niet verkeerd.

Adres: Emquartier, 5th Floor, Khwaeng Khlong Tan Nuea, Khet Watthana

Dit waren onze tips voor de leukste casual rooftop bars in Thailand. Ben je zelf in Thailand geweest en heb jij een casual rooftop bar gevonden waar jij niet weg was te slaan? Laat het ons hieronder bij de comments weten!

Start het gesprek met gelijkgestemden