3 Bangkok restaurants in the Top 10 on Asia’s 50 Best Restaurants 2024

Amazing Thailand

3 Bangkokse restaurants haalden de Top 10 van Azië’s 50 Beste Restaurants 2024

Dit jaar worden 8 restaurants in Bangkok erkend op de langverwachte lijst.

Bangkok, 29 maart 2024 – Het Thaise Bureau voor Toerisme (TAT) meldt met genoegen dat acht restaurants in Bangkok zijn erkend op de prestigieuze lijst van Azië’s 50 Beste Restaurants 2024, waaronder drie in de Top 10.

De lijst van Azië’s 50 Beste Restaurants 2024, gesponsord door S.Pellegrino & Acqua Panna, werd bekendgemaakt tijdens een live prijsuitreiking in Seoul op dinsdag 26 maart.

Deze 12e editie van de ranglijst bevat restaurants uit 19 verschillende steden in heel Azië. De drie restaurants in Bangkok in de Top 10 zijn Gaggan Anand op nr. 3, die dit jaar is gestegen vanaf nr. 5 van vorig jaar, Nusara op nr. 6 vanaf nr. 3 van vorig jaar, en Sühring op nr. 7 vanaf nr. 22 van vorig jaar.

Over Gaggan Anand zei de lijst: « De legendarische Indiase chef-restauranthouder Gaggan Anand opende zijn gelijknamige restaurant in 2020 na het sluiten van zijn vorige project, Gaggan. Deze nieuwe, intiemere ruimte neemt de gasten mee naar wat Gaggan ‘food opera’ noemt. Het theatrale koken draagt bij aan een zintuiglijke reis van aanraking, geluid, licht, geur, smaak en het zesde element van verrassing. Verwacht u aan Indiase specerijen en kruiden in herinterpretaties van traditionele gerechten die met de hand moeten worden gegeten. Er is weinig twijfel dat het etablissement dat is uitgeroepen tot Het Beste Restaurant in Thailand 2024 een memorabele eetervaring zal bieden. »

Over Nusara: « Geopend in 2020 door chef Thitid ‘Ton’ Tassanakajohn samen met zijn broer Chaisiri ‘Tam’ Tassanakajohn, eert Nusara de herinnering aan hun geliefde grootmoeder, naar wie het restaurant is vernoemd. Gedreven door het in de spotlight zetten van de ingrediënten van zijn land, mengt het team geschiedenis met innovatie, resulterend in een unieke moderne Thaise keuken. Bereid je voor om unieke gerechten te proeven zoals de hyperkleurrijke blauwe zwemkrab curry, de gerookte kip groene curry of de overheerlijke rundvlees dumplings. Het gaat niet alleen om geweldig eten bij Nusara, maar ook om uitstekende service, waarvoor het dan ook  het de Gin Mare Art of Hospitality Award 2024 ontving. »

Over Sühring: « Met bijna acht jaar op het palmares , blijft het gastronomische instituut Sühring indruk maken met zijn elegante, moderne kijk op de Duitse keuken. Het tasting-menu, gecreëerd door de tweelingbroers Mathias en Thomas Sühring, neemt je mee op een Centraal-Europese reis door de kinderherinneringen van het duo. Verwacht inmaak, fermenteren en pekelen als onderdeel van een perfect gepresenteerde, gebalanceerde culinaire beleving. »

De vijf andere restaurants die dit jaar de lijst hebben gehaald, zijn Sorn op nr. 11 vanaf nr. 9 van vorig jaar, Le Du op nr. 12 vanaf nr. 1 van vorig jaar, Potong op nr. 17 vanaf nr. 35 van vorig jaar, Samrub Samrub Thai keerde terug op nr. 29, en Baan Tepa steeg naar nr. 42 vanaf nr. 46 van vorig jaar.

Meer informatie op Asia’s 50 Best Restaurants 2024.

Dank voor alle foto’s aan : www.theworlds50best.com

Start het gesprek met gelijkgestemden