Onmisbare duikplekken in Thailand

Amazing Thailand

Door de mooie stranden en het heldere water is Thailand een goede plek om je duikbril op te zetten. Daarnaast leven in de Thaise wateren meer dan 2125 verschillende soorten visjes en is er meer dan Source153 km2 aan koraalrif. Wil jij weten op welke spots jij moet zijn om de mooiste onderwaterwereld te zien? Lees dan snel verder!

Als beginnend duiker zul je eerst je duikbrevet moeten halen. Elke duikschool hanteert een opleidingssysteem, de meest voorkomende is PADI. Dit is een wereldwijde organisatie. Als jij een PADI Open Water course haalt, geldt dit papiertje over de hele wereld. Dit houdt in dat jij voor de rest van je leven overal tot 18 meter diep mag duiken met de mooiste vissen en waterdiersoorten! Als het duiken jou echt bevalt, kan je na een PADI Open Water course ook nog een Advanced Open Water course volgen.

Voor beginners is Koh Tao the place to be. Het heeft in totaal vijfentwintig verschillende duikspots en een groot aanbod aan duikscholen. Door de grote concurrentie is de prijs van het behalen van je PADI op Koh Tao het goedkoopst van de hele wereld! Op deze manier kan jij die bespaarde bahts weer uitgeven aan een lekkere cocktail.

Article photo

Source: Koh Tao Complete Guide

Met je PADI op zak kun je alle mooie wateren van Thailand gaan ontdekken. De Similan eilanden is een begrip onder duikers over de hele wereld. In totaal zijn dit elf eilandjes, die samen het Similan Marine National Park vormen. Op de eilanden is niet veel te doen en er zijn maar weinig accomodaties, maar duiken kan je hier als de beste! Let op: je mag hier niet op je eigen gelegenheid duiken, daarom zal je eerst een duiktour moeten boeken. Dit is zeker de moeite waard want naast het prachtige koraal leven hier ook murenen, rifhaaien, manta’s, grote kreeften, enorme tonijnen en schildpadden.

 

Article photo

Source: Azië expert

Hin Daeng heeft zijn naam te danken aan het rode koraal dat de onderwaterwereld hier kleur geeft. Deang betekent in het Thais rood. Mensen komen niet alleen naar dit eiland om het prachtige koraal te bewonderen. Het is namelijk ook de plek waar veel reuzenmanta’s en walvishaaien rond zwemmen. Door de diepte van deze duikplek leven hier veel grote vissen. De stroming kan hier vrij sterk zijn, daarom wordt deze plek vooral aangeraden aan de gevorderde duikers.

 

Article photo

Source: Sunrise divers

Start het gesprek met gelijkgestemden