Must go: Loi Krathong festival 2018

Amazing Thailand

Thailand is in het daglicht natuurlijk al een prachtig land, maar tijdens het Loi Krathong festival is het land nóg mooier als de zon onder is gegaan. De Thaise steden en rivieren zijn na zonsondergang gevuld met duizenden lichtjes. Loi Krathong wordt hierom ook wel het lichtfestival genoemd. Het wordt ieder jaar gevierd tijdens de volle maan in november.

Wat is Loi Krathong?

Loi Krathong betekent letterlijk ‘het laten drijven van een krathong’. Een krathong is een soort bootje in de vorm van een lotusbloem (vaak gemaakt van bananenbladeren). In de krathong plaatst men een kaars, stokjes wierook, bloemen en soms muntjes. Tijdens Loi Krathong wordt de krathong met de aangestoken kaars het water opgestuurd. Dit symboliseert het loslaten van negatieve gevoelens. Veel Thaise mensen doen een wens wanneer zij hun krathongs het water op laten. Duizenden mensen sturen hun krathongs het water op waardoor de Thaise rivieren verlicht worden door de drijvende kaarsjes.

 

Je kunt zelf ook een krathong maken en het water op sturen. Heb je geen zin om er zelf eentje in elkaar te knutselen? Geen probleem! Er zijn genoeg plekken waar je een krathong kunt kopen. Loi Krathong wordt door heel Thailand gevierd, maar in Sukhothai, Chiang Mai en Bangkok wordt het het grootste aangepakt. Tijdens het festival is er veel te doen in de grote Thaise steden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijwonen van optredens, parades, missverkiezingen en het bezoeken van marktjes.

 

Yi Peng festival

In Chiang Mai wordt niet alleen het water verlicht door duizenden lampjes, maar ook de lucht. Hier wordt naast Loi Krathong, ook nog het Yi Peng festival gevierd. Tijdens dit festival worden ontelbare hoeveelheden wensballonnen de lucht in gelaten. Het is een prachtig gezicht en zorgt dan ook voor adembenemend mooie foto’s. Alsof dat nog niet spectaculair genoeg is, wordt het festival op 23 november afgesloten met een vuurwerkshow bij de Mae Ping rivier.

 

Wil je het Loi Krathong festival van dichtbij meemaken? Dit jaar valt Loi Krathong day op 22 november. Het festival begint al een aantal dagen voor Loi Krathong day en loopt ongeveer van 21 tot 24 november.

Start het gesprek met gelijkgestemden