Wist je dat: Phuket

Amazing Thailand

Phuket staat bekend om de prachtige witte stranden, bergachtige omgeving en helderblauwe zee. Maar wist jij de volgende dingen al over Phuket?

 

Phuket is de hoofdstad van het district Phuket, maar ook van de provincie Phuket in Thailand.

 

Phuket is één van de meest bezochte vakantiebestemmingen van Thailand. Het is het grootste eiland van Thailand en is gelegen aan de zuidkust. Bovendien bestaat Phuket uit drie districten: Thalang (noord), Muang (zuid) en Kathu (west).

 

De beste tijd om naar Phuket te reizen is ongeveer tussen december en maart. Phuket heeft namelijk een tropisch moessonklimaat. Dat houdt in dat het klimaat bestaat uit extreem natte periodes maar ook uit langdurige droge periodes. 

 

 

Phuket is heel erg goed bereikbaar met de bus, boot, trein of het vliegtuig. Als je met de bus wilt gaan is Phuket bereikbaar vanuit Bangkok, Chumphon, HatYai, Krabi, Phang Nga, Ranong, Satun, Sungai Kolok en Surat Thani. Als je gaat eilandhoppen is Phuket ook goed bereikbaar per boot, want je kunt namelijk vanaf Phuket naar Ao Nang, Koh Kradan, Koh Libong, Koh Lipe, Koh Mook, Koh Ngai, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi, Railay en Trang. Wil je liever gewoon aan land blijven dan is Phuket ook bereikbaar per trein. Je reist dan naar de stations Trang of Surat Thani vanuit daar kun je nog verder reizen met de bus. Tenslotte kan je ook vliegen op vliegveld Phuket International Airport en vanuit hier de bus pakken naar Phuket Town.

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Phuket? Lees er meer over in dit blog over Phuket.

Start het gesprek met gelijkgestemden