Majestueuze Thaise Olifanten

Amazing Thailand

Wie aan Thailand denkt, denkt vaak ook aan exotische dieren – waaronder de olifant. Zoals wij ze alleen in de dierentuin kunnen observeren, kan je ze daar ook in het echt van dichtbij bewonderen. Het is daarom een van de (letterlijk en figuurlijk) grote toeristische attracties. Het bezoeken – en ritjes maken op een olifantenrug – staan dus hoog op de bucket list.

Toch schuilt er een andere werkelijkheid achter deze majestueuze dieren. De afgelopen jaren is steeds vaker de (onethische) keerzijde van de olifantenindustrie aan het licht gekomen. Verhalen doen de ronde over extreme dierenmishandeling en ook blijken ruggengraten van olifanten, anders dan bij paarden, totaal niet bestemd voor het dragen van mensen. Dus hopelijk houdt dat je tegen om het ook eens te proberen.

Maar laat je niet afschrikken, er is een alternatief. Gelukkig bestaan in Thailand steeds meer ethisch verantwoorde opties om toch dicht bij het Olifanten Koninkrijk te komen. Vaak zijn de olifanten in dit soort reservaten gered van uitbuiting en mishandeling en worden ze met extra liefde opgevangen. Als bezoeker kan je hier langs gaan om mee te helpen de olifanten te verzorgen. Wist je dat ze enorm veel van watermeloen houden?

Hieronder een aantal suggesties voor het bezoeken van ethisch verantwoorde parken. Laat ons weten wanneer je langs gaat en wat je ervaring is! En check vooral ook de website Bring the Elephant Home opgericht door de Nederlandse Antoinette van de Water.

  1. Wildlife Friends Foundation in Centraal Thailand
  2. Elephants World in Centraal Thailand
  3. Boon Lott’s Elephant Sanctuary in Noord-Thailand
  4. Bees Elephant Sanctuary in Noord-Thailand

 

Header foto

Start het gesprek met gelijkgestemden