Wist je dat: Koh Samui

Amazing Thailand

De kilometers lange zandstranden met prachtige, enorme kokospalmen. Ken jij de volgende feitjes al over Koh Samui?

 

Koh Samui is een populaire vakantiebestemming voor reizigers naar Thailand. Het is gelegen in het oosten van Thailand en ligt 500 km ten zuiden van Bangkok. Koh Samui is een gemeente en district van Surat Thani. Bovendien is Koh Samui het derde grootste eiland van Thailand op Phuket en Koh Chang na. 

 

Vroeger woonde er op het eiland alleen maar vissers en was vissen een belangrijke inkomstenbron. Koh Samui staat ook bekend om de vele kokospalmen die het eiland bezit. Het wordt daarom ook wel ‘coconut island’ genoemd. De bevolking leefde vroeger eerst van de kokosplantages en de visserij, maar tegenwoordig is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron. Bovendien worden op Koh Samui de mensen ‘Chao Samui’ genoemd.

 

 

De beste tijd om naar Koh Samui te reizen is ongeveer tussen december en april. Het eiland kent namelijk twee seizoenen; tropisch warm seizoen en het regenseizoen. Tussen oktober en december bestaat een deel van het regenseizoen ook uit het moessonklimaat. Dat wil zeggen dat er naast extreem natte periodes ook langdurige droge periodes zijn. 

 

Koh Samui is heel erg goed bereikbaar met de boot, trein of het vliegtuig. Als je met de boot wilt gaan is Koh Samui goed bereikbaar vanaf de pier Donsak, met de trein is Koh Samui goed bereikbaar met de nachttrein vanaf Hualamphong naar Surit Thani en met het vliegtuig kan je landen op vliegveld Samui International Airport (USM). Eenmaal aangekomen op het eiland kun je het beste een scooter huren om alles lekker op je eigen tempo te verkennen.

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Koh Samui? Lees er meer over in dit blog over Koh Samui.

Start het gesprek met gelijkgestemden