Grand Palace Bangkok

Amazing Thailand

Het Grand Palace, of hoe de Thai het noemt: ‘Phra Borom Maha Ratcha Wang’, is een veel bezochte bezienswaardigheid in Bangkok. Je kijkt je ogen uit! Als je straks weer naar Bangkok mag reizen hoort een bezoek aan het Koninklijk Paleis daar zeker bij. Wij vertellen je graag waarom je hier echt langs moet gaan. 

 

Niet ver van Khao San Road in Bangkok vind je het Grand Palace. Het gebouw bestaat uit glinsterende, gouden daken, indrukwekkende architectuur, torenhoge pagodes en rustige tuinen. Deze mag je dus echt niet missen! Voor de koningen van Siam, later de koningen van Thailand, was dit sinds 1782 de officiële verblijfplaats. Tegenwoordig verblijft de huidige koning in het Chitralada Palace, maar het Grand Palace wordt soms nog wel gebruikt voor speciale gelegenheden. 

 

Als je het Grand Palace bezoekt dan ontkom je ook niet aan een bezoek bij de tempel van de Emerald Buddha. De Thaise benaming is: Wat Phra Kaew. De liggende Boeddha is de belangrijkste Boeddha voor de Thai en heeft in zijn geschiedenis verschillende landen ‘bezocht’. Volgens de legende is de Boeddha gemaakt in India en daarna naar Sri Lanka gebracht. Toen Thailand Angkor veroverde is het meegenomen naar Ayutthaya en daarna is het naar het Grand Palace gebracht. 

 

 

Goed om te onthouden is dat je je bij de ingang van de tempel moet houden aan kledingvoorschriften. Dat betekent voor de mannen dat je een lange broek en een shirt met lange mouwen moet dragen. Voor de vrouwen geldt hetzelfde, dus geen blote schouders en benen. Ben je de toch je lange broek of een vest vergeten? Geen probleem. Bij de ingang is er de mogelijkheid om, tegen betaling, een linnen outfit te huren. 

 

Dus als je in Bangkok bent neem dan een kijkje bij het voormalig huis van de Thaise Koninklijke familie  en bezoek op datzelfde terrein de belangrijkste Boeddhistische tempel van Thailand. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Start het gesprek met gelijkgestemden