Top 5 Thaise gerechten

Amazing Thailand

Thais eten is natuurlijk een van de vele ervaringen die u uw leven lang zult koesteren. De wereldberoemde Thaise keuken zal uw reis nóg mooier maken. Van de verrukkelijke gerechten tot de meest verse ingrediënten en delicatessen, er is een scala aan mogelijkheden om je smaakpapillen een ware sensatie te geven. 

We zetten de top vijf Thaise gerechten graag voor je op een rijtje.

 

Kao Pad (Gebakken Rijst)

Er zijn talloze versies van gebakken rijst met unieke en verschillende smaken. De uitstekende mengelmoes van de smaken samen met het briljante gebruik van sauzen die dit gerecht anders maakt dan andere Aziatische gebakken rijst: denk bijvoorbeeld aan een combinatie van sojasaus met suiker, chilipeper en limoensap. Kao Pad wordt gewoonlijk geserveerd met komkommers, lente-uitjes en soms tomaten. De perfecte mix van zoet, zout, zuur én pikant. Hier vind je een heerlijk recept.

 

 

Tom Kha Kai (soep van kip in kokosmelk)

Als je van kokosmelk houdt, zul je dol zijn op Tom Kha Kai. De ingrediënten zijn redelijk eenvoudig, maar het is de bereidingswijze, vooral van de kokosmelk, wat enorm belangrijk is. De soep wordt gekruid met chili en vissaus, en kokosmelk wordt toegevoegd om de bouillon dikker te maken. De soep wordt het liefst geserveerd met kip of strochampignons en is perfect geschikt voor eters die een voorkeur hebben voor niet te pittige gerechten. Hier vind je een heerlijk recept.

 

 

Gaeng Keow Wan Gai (groene kip kerrie)

Gaeng Keow Wan Gai komt op de derde plaats in de lijst. De meest populaire curry in Thailand is groene curry. Het is een curry gemaakt van een kruidenmengsel currypasta gekookt met kokosmelk. De aromatische smaak is vooral te danken aan de zoetheid en de ietwat pittige smaken. U zult eerder versteld staan van de briljante mix van de pittigheid van groene curry chilipasta, de rijkdom van kokosmelk, de zoetheid van palmsuiker en de zoute vissaus. Hier vind je een heerlijk recept. 

 

 

Pad Thai (thaise gebakken rijstnoedels)

Pad Thai is waarschijnlijk het bekendste Thaise gerecht. Pad Thai – wat ‘Thaise roerbaknoedels’ betekent – is misschien een goed gerecht om mee te beginnen als je net kennismaakt met Thais eten. Het heeft een goede combinatie van klassieke ingrediënten – zoals ei, tofu, pinda’s, en taugé. De traditionele smaak is een beetje funky (vissaus & gedroogde garnalen), zuur (verse tamarindepasta en limoensap), zoet (palmsuiker) en niet echt pittig, tenzij je er te veel chili aan toevoegt. Hier vind je een heerlijk recept.

 

 

Tom Yum Goong

 

Tom Yum is de meest populaire Thaise soep, zowel binnen als buiten Thailand. Het is een heldere, hete en zure soep op smaak gebracht met geurig citroengras, galangawortel, kaffir limoenblad. Er zijn honderden variaties van Tom Yum, afhankelijk van het hoofdingrediënt van het gerecht. Tom Yum wordt meestal gemaakt met garnalen (Tom Yum Goong), kip (Tom Yum Gai), vis (Tom Yum Pla) of gemengde zeevruchten (Tom Yum Taleh) en champignons. De garnalen (Goong) versie wordt door de lokale bevolking als de lekkerste beschouwd, dus als beginner moet je daarvoor kiezen! Hier vind je een heerlijk recept.

Start het gesprek met gelijkgestemden