Thailand schort verplichting tot testen vóór vertrek op

Amazing Thailand

Vanaf 18 maart heeft de Thaise organisatie, die de situatie in de gaten houdt rond COVID-19, ingestemd met de opheffing van de testverplichting voor internationale reizigers vanaf 1 april 2022. Dit is gebeurd terwijl het land bezig was met het voorbereiden van een vier-fasenplan om de COVID-19 pandemie te degraderen tot een endemische ziekte. Meer gedetailleerde updates kun je vinden via www.tatnews.org.

 

De versoepelde regels die gelden vanaf 1 april 2022:
– Voor reizigers die in aanmerking komen
Internationale reizigers die onder één van de drie huidige inreisregelingen – TEST & GO, Sandbox en Alternative Quarantine (AQ) – vallen, mogen Thailand binnenkomen zonder dat zij binnen 72 uur na hun reis een negatieve RT-PCR-test hoeven te laten zien.

– Punten van binnenkomst

  • Plaatsen van binnenkomst in de lucht, te land en te water.
  • Het aantal erkende luchthavens is verhoogd van 7 naar 8 – Don Mueang, Suvarnabhumi, Phuket, Krabi, Samui, Chiang Mai, U-Tapao, en Hat Yai (nieuw).
  • Landgrensdoorlaatposten verhoogd van 3 naar 4 – Nong Khai, Udon Thani, Songkhla, en Satun (nieuw).
  • Het aantal waterdoorlaatposten is verhoogd van havens en pieren in 2 naar 3 provincies – Phuket, Chon Buri en Surat Thani (nieuw).

Het aantal soorten vaartuigen wordt uitgebreid van jachten tot schepen van Thaise overheidsinstanties, terwijl Thaise bemanningsleden op vrachtschepen ook Thailand mogen binnenkomen.

Testvoorschriften
Twee tests blijven van kracht voor de TEST & GO en Sandbox-reizigers: RT-PCR test bij aankomst (dag 0) en een antigeen zelftest op dag 5.

Verblijfsperiode in de Sandbox
Verkort tot 5 dagen in plaats van de huidige 7 dagen. Na vijf dagen in de Sandbox-bestemmingen te hebben doorgebracht, mogen reizigers binnen Thailand binnenlands reizen.

Alternatief Quarantaine eis
Quarantaine teruggebracht tot 5 dagen en een RT-PCR-test op dag 4-5.

 

Heb je nog aanvullende vragen neem dan gerust contact op met de Tourism Authority of Thailand, Kantoor Parijs +33153534700.

Start het gesprek met gelijkgestemden