Recept: Tom Yum Kung

Amazing Thailand

Tom Yum Kung soep is een Thaise klassieker! Deze heldere, pittige soep is niet alleen heel erg lekker, maar door de combinatie van krachtige kruiden en specerijen ook nog eens goed voor je gezondheid. De belangrijkste smaakmakers zijn knoflook, citroengras, limoen, koriander en thaise basilicum. Tom yummie!

 

Voor 4 porties

Ingrediƫnten:

1 liter kippenbouillon

1/2 tl geraspte limoenschil

2 stengels citroengras, het onderste deel fijngehakt

3-4 teentjes knoflook, fijngehakt

1 tl. geraspte gember

1 verse rode Spaanse peper, fijngehakt

150 gram champignons

Sap van 1 limoen

2 el. vissaus

1 el. sojasaus

12 middelgrote tot grote garnalen, gepeld

1 tl. suiker

Handjevol verse koriander

Handjevol verse (Thaise) basilicum

Optioneel: heb je nog restjes groenten? Ook deze kun je prima verwerken in deze soep. Voeg bijvoorbeeld een goede handvol broccoli, kerstomaatjes of paksoi aan de soep toe.

 

Bereidingswijze:

Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Voeg hier het citroengras, de limoenrasp, gember en de fijngehakte knoflook en peper aan toe.

Snijd de champignons in plakjes en doe ook deze in de pan.

Voeg de limoensap, vissaus en sojasaus toe. Roer goed en laat de soep 3 minuten zachtjes koken.

Voeg de garnalen (plus eventuele andere groenten) toe.

Laat de garnalen zachtjes meekoken tot deze roze van kleur zijn, dit duurt ongeveer 3 minuten.

 

Nu is het tijd voor het belangrijkste: de smaak. Vind je de soep nog niet zout of smaakvol genoeg? Voeg dan nog een eetlepel vissaus of sojasaus toe. Is de soep te zout? Voeg dan nog een scheutje limoensap toe. Is de soep te zuur? Voeg dan nog een beetje suiker toe. Tom Yum hoort pittig te zijn, maar vind je het net iets te pittig? Voeg dan een beetje kokosmelk aan de soep toe.

Ben je tevreden met de smaak? Schep de soep in je mooiste kommen, strooi er wat koriander en Thaise basilicum over en genieten maar!

 

 

Van welk Thais gerecht wil jij graag het recept weten? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: smulweb.nl

Start het gesprek met gelijkgestemden