Thailand schaft de testverplichting af

Amazing Thailand

Op 22 april heeft het Thaise Centrum voor Administratie bekend gemaakt dat de verplichting om te (RT-PCR-)testen niet meer noodzakelijk is vanaf 1 mei 2022. Aanvullen hierop zijn er twee nieuwe inreisregelingen bekend gemaakt die specifiek zijn afgestemd op gevaccineerde en niet-gevaccineerde reizigers.

Nieuwe inreisregels voor gevaccineerde reizigers:
Internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn, hoeven niet meer voor aankomst een negatieve RT-PCR-test te laten zien of een test bij aankomst te doen.

Gevaccineerde reizigers moeten zich wel nog laten registeren voor een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/) met een bewijs van COVID-19 vaccinatie en is het een vereiste om een verzekeringspolis te hebben met een dekking van niet minder dan US$10.000 (voorheen was dit US$20.000).

Wanneer je volledig gevaccineerd bent en je eenmaal bent aangekomen in Thailand, dan heb je overal toegang tot en ben je vrij om je door het land te bewegen.

Nieuwe inreisregels voor niet-gevaccineerde reizigers:
Internationale reizigers die ongevaccineerd zijn of niet volledig gevaccineerd zijn, hoeven ook niet meer een bewijs van een negatieve RT-PCR-test vóór aankomst te tonen of een test bij aankomst te doen.

Daarentegen moeten zij zich laten registreren voor een Thailand Pass met een 5-daagse hotelreservering en is het een vereiste om een verzekeringspolis te hebben met een dekking van niet minder dan US$10.000 (voorheen was dit US$20.000).

Na aankomst in Thailand moeten zij gedurende 5 dagen in quarantaine en op dag 5 een RT-PCR-test ondergaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor niet-gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na de reis via het Thailand Pass-systeem een bewijs van een negatieve RT-PCR-test kunnen uploaden; zij zullen – net als volledig gevaccineerden – overal toegang tot hebben en zich vrij kunnen bewegen door het land.

Zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde reizigers wordt geadviseerd tijdens hun verblijf in Thailand aan de gezondheids- en veiligheidsnormen te houden. Reizigers die COVID-achtige symptomen ondervinden, moeten zich laten testen. Wanneer de test positief uitvalt, moeten zij de juiste medische behandeling krijgen.

Start het gesprek met gelijkgestemden