Thailand werd opgenomen in de TripAdvisor Travellers’ Choice Awards 2024

Amazing Thailand

Vijf Thaise steden zijn door reizigers wereldwijd erkend als ‘the best of the best ‘ reisbestemmingen in vijf van de zeven categorieën van de Tripadvisor Travellers’ Choice Awards Best voor 2024.

Bangkok behaalde de 15e plaats en Phuket de 18e plaats op de lijst van 25 topbestemmingen wereldwijd. Op de lijst schreef men over Bangkok: “Gouden paleizen, drijvende markten, majestueuze, met porselein bezette torenspitsen…nooit eerder zag je een hoofdstad als Bangkok…” En over Phuket: “Het grootste eiland van Thailand is een internationale trekpleister voor strandliefhebbers en duikers, die zich enthousiast onderdompelen in de Andaman Sea…”

Op de lijst van 25 trending bestemmingen wereldwijd stond Pattaya op de 7e plaats.

Daar schreef men: ”Een bezoek aan Pattaya is een prachtige manier om de stranden langs de Golf van Thailand te verkennen….”

 

Phuket stond ook op de 10e plaats op de lijst van 25 Food Destinations wereldwijd, gevolgd door Chiang Mai op de 17e plaats.
Zowel Phuket als Chiang Mai zijn prominente bestemmingen geweest in de gerenommeerde Michelingids Thailand, waarvan de zevende editie (2024) in december 2023 werd uitgebracht. Bovendien is Phuket een UNESCO Creatieve Stad van Gastronomie, een bewijs van zijn culinaire cultuur en creativiteit.

Thaise bestemmingen zijn dit jaar ook opgenomen in de twee nieuwe subcategorieën: Huwelijksreisbestemmingen en Duurzame Bestemmingen.

Thailand featured in 2024 Tripadvisor Travelers' Choice Awards
Khao Lak, Phang-Nga

Khao Lak kwam op de 6de plaats op de lijst van de 25 huwelijksreisbestemmingen Wereldwijd.
Men schreef over Khao Lak : “Slechts 80 kilometer ten noorden van Phuket werd Khao Lak grotendeels weggevaagd door de tsunami van 2004. Maar de stad en de toeristenindustrie waarvan zij grotendeels afhankelijk is, heeft zich volledig hersteld. Het blijft rustiger dan andere kustbestemmingen en biedt afgelegen stranden, rustige nachten en veel familie gerichte activiteiten. Wil je full moon parties en feestgedruis ? Dan ben je hier niet op de juiste plaats. Maar als je op zoek bent naar ongeëvenaard duiken op de Similan-eilanden, dan heb je de jackpot gewonnen.“

Op de lijst van 15 Duurzame Bestemmingen wereldwijd stond Bangkok op de 11e plaats.

Dit benadrukt de voortdurende koers van Thailand richting duurzaam toerisme.

Binnen Azië hebben drie Thaise steden een plek op de lijst van 25 topbestemmingen veiliggesteld, met Bangkok op de 5e plaats, gevolgd door Phuket op de 6e plaats en Chiang Mai op de 16e plaats.

Voor meer informatie , kijk hier :  https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Destinations

Start het gesprek met gelijkgestemden