Seizoenssluiting van de nationale parken van Thailand

Amazing Thailand

De instelling van de Thaise nationale parken kondigt de jaarlijkse seizoenssluiting van sommige van hun attracties in 2024 aan.

Het sluiten van verschillende attracties in nationale parken gedurende bepaalde maanden toont de toewijding van Thailand aan om een duurzaam milieubeheer van het waardevolle natuurerfgoed van het land te garanderen.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil lokale en internationale reizigers informeren dat het Thaise National Park Office is begonnen met de jaarlijkse seizoenssluiting van verschillende attracties voor 2024 in 134 van de 156 nationale parken over het ganse land.

 

Dit is een normale praktijk, aangezien het Thaise nationale parksysteem elk jaar gedurende een bepaalde periode verschillende attracties sluit, afhankelijk van het weer en de parkomstandigheden. De data variëren en de sluiting is vaak te wijten aan extreem weer, vooral tijdens de regenachtige maanden, die dan onveilige omstandigheden kunnen creëren en enige ecologische hersteltijd mogelijk maakt.

Thailand heeft momenteel in totaal 156 nationale parken, inclusief het recentelijk aangekondigde Jedkod-Pongkonsao National Park in Saraburi.

 

De volgende tabel, gebaseerd op de Thais-Engelse informatie verstrekt door de DNP, toont de sluitingsperioden van 2024-2025 van attracties in nationale parken per locatie in de respectieve regionale kantoren van beschermde gebieden in het hele land.

Lees voordat u het park bezoekt meer over de regels en voorschriften van elk nationaal park.

Contactgegevens
Nationaal Parkburea
Ministerie van Nationale Parken, Natuur- en plantenbehoud
Tel: +66 (0) 2562 0760-3 of +66 (0) 2561 0777 ext. 1743, 1744
Website: https://portal.dnp.go.th/p/nationalpark

Facebook: National parks of Thailand

Start het gesprek met gelijkgestemden