Drie extra Thaise steden zijn in 2024 toegetreden tot het UNESCO Global Network of Learning Cities

Amazing Thailand

Bangkok, Khon Kaen en Yala voegen zich bij de zeven reeds bestaande bestemmingen in Thailand.

Bangkok, Khon Kaen en Yala zijn officieel toegetreden tot het UNESCO Global Network of Learning Cities (GNLC), een prestigieuze erkenning voor steden die zich inzetten voor het bevorderen van levenslang leren op lokaal niveau. Dit is een belangrijke milestone voor deze drie steden.

Met de toevoeging van Bangkok, Khon Kaen en Yala komt het totale aantal Thaise steden in het netwerk op tien. Het nieuws kwam samen met de onthulling van 64 nieuwe leden uit 35 landen tijdens het virtuele evenement « Empowering Learners of All Ages: UNESCO Learning Cities Transform Lives » op 14 februari 2024.

 

   

 

Pol Gen Permpoon Chidchob, de minister van Onderwijs van Thailand, benadrukte de waarde van het lidmaatschap van UNESCO GNLC en benadrukte het potentieel voor Thailand om deel te nemen aan een levendig netwerk en waardevolle steun te ontvangen voor het bevorderen van het agenda van levenslange learning cities

Daarnaast wees hij op de mogelijkheid voor Thailand om internationale of regionale conferenties te organiseren en in aanmerking te komen voor de tweejaarlijkse UNESCO Learning City Award.

 

 

De bestaande zeven Thaise steden in de UNESCO GNLC zijn onder andere Chiang Rai (sinds 2019), Chiang Mai, Phuket en Chacheongsao (sinds 2020), evenals Sukhothai, Phayao en Hat Yai (sinds 2022), en worden nu dus vergezeld door Bangkok, Khon Kaen en Yala, waardoor het totale aantal steden in het UNESCO Global Network of Learning Cities op tien komt.

Start het gesprek met gelijkgestemden