Verken de verborgen troeven aan de oostkust van Thailand

Amazing Thailand

Langs de oostkust van Thailand strekt zich een divers landschap uit, waar oerwouden en authentieke dorpen samensmelten met paradijselijke eilanden. Aan de kustlijn langs de Golf van Thailand, zijn onder andere de provincies Rayong, Chanthaburi en Trat een bezoek meer dan waard. Trek naar de grootste edelstenenmarkt van het land, proef in de vissersdorpjes van lokale Thaise gerechten en haal de avonturier in jou naar boven tijdens een olifantentocht door de jungle. Ontdek deze en vele andere hoogtepunten van de oostkust die garant staan voor een onvergetelijke reis.

 

Natuurlijke juwelen van Chanthaburi

Chanthaburi heeft prachtige landschappen die je in het Namtok Phlio National Park, bekend om de Phlio Watervallen, en het Khao Khitchakut National Park kan bewonderen. Op de top van Khao Khitchakut bevindt zich de Phra Phutthabat Bua Bok, een boeddhistische bedevaartsplaats, van waaruit je een spectaculair uitzicht hebt op de omgeving.

Verder is deze provincie een belangrijk centrum voor de handel in edelstenen en sieraden. In de oude stad wordt in het weekend de grootste edelstenenmarkt van het land gehouden, een schouwspel waar lokale ambachtslieden jou tonen hoe ze edelstenen bewerken. Dankzij de vruchtbare grond wordt Chanthaburi gekenmerkt door een rijke fruitteelt, gaande van durain tot mango’s en rambutan. De regio herbergt ook enkele belangrijke religieuze locaties, zoals de Chanthaburi Cathedral, een van de grootste katholieke kerken in Thailand, en de Wat Khao Sukim, een architecturale parel.

 


Eilandenparadijs Trat: van olifantentochten tot gastronomisch genot

 

Voor eilandliefhebbers is Trat een waar paradijs, met Ko Mak als een van de bekendste locaties. Op dit eiland is de lokale gemeenschap erg begaan met de duurzame ontwikkeling van het eiland. Zo mag je niet met de auto rondrijden, onderhouden heel wat bewoners hun eigen moestuin en wordt er gebruik gemaakt van zonne-energie. Ko Mak wordt dan ook niet voor niets het groene eiland genoemd. Voor culinaire liefhebbers is het vissersdorpje op het eiland Ko Kood een absolute must-visit. Hier word je in de watten gelegd met heerlijke lokale Thaise lekkernijen.

In tegenstelling tot het serene eiland Ko Mak is Ko Chang, beter bekend als het olifanteneilanden, een drukbezochte topbestemming. Naast de traditionele strandactiviteiten, zoals zwemmen, snorkelen en zonnebaden, kan je voor avontuurlijke opties kiezen zoals kajakken, ziplinen en een olifantentocht door de jungle. Ook het kleine eiland Ko Wai is een adembenemende plek waar verlaten stranden, helderblauw water en een prachtig koraalrif je in het paradijs doen wanen.

 

 

Rayong’s culturele pracht en erfgoed

De laatste niet te missen provincie aan de oostkust is Rayong, eveneens rijk aan cultureel erfgoed en prachtige stranden. Heb je zin om het bruisende nachtleven te verkennen tijdens een lokaal strandfeest? Dan ben je op Ko Samet, een erg populair eiland bij zowel Thaise als internationale reizigers, aan het juiste adres. Natuurliefhebbers en avonturiers kunnen hun hart ophalen aan de natuurpracht van Rayong en een bezoek brengen aan het Khao Chamao-Khao Wong National Park.

Wil je je helemaal onderdompelen in de plaatselijke cultuur? Dan mag een tussenstop bij Rayon Walking Street niet ontbreken op je to-do lijst. Op deze populaire markt proef je lokale gerechten en kan je Thaise ambacht bewonderen, een mooie afsluiter van je trip naar de oostkust van Thailand.

 

Meer inspiratie voor je volgende trip naar Thailand vind je hier.


TOURISM AUTHORITY OF THAILAND, CHANTHABURI OFFICE

22/86 Mu. 7 Phinyasat Road, Tambon Chanthanimit, Amphoe Mueang ,Chanthaburi 22000
T. +66 39 48 02 20 or +66 (0) 6 25 95 19 02
E. tatchan@tat.or.th

 

 


TOURISM AUTHORITY OF THAILAND , RAYONG OFFICE

153/4 Mu. 12 Sukhumvit Road, Tambon Taphong, Amphoe Mueang, Rayong 21000
T. +66 (0) 38 65 54 20
E. tatryong@tat.or.th
http://www.tat-rayong.com

 

 

TOURISM AUTHORITY OF THAILAND , TRAT OFFICE
100 Mu.1 , Trat-Laem Ngob Road, Tambon Laem Ngob , Amphoe Laem Ngob, Trat 23120
T. +66 3959 7259-60
E. tattrat@tat.or.th

 

 

 

Start het gesprek met gelijkgestemden