Recept: Thaise pasteitjes

Amazing Thailand

Je hebt zin in een hartige snack maar je wilt een keer iets anders dan nacho’s met tomatensalsa en guacamole.. Hmm, wat neem je dan? Probeer eens deze overheerlijke Thaise pasteitjes. Ze zijn heel makkelijk te bereiden en binnen 20 minuten klaar. 

 

Benodigdheden:

  • 250 g winterpeen (geraspt)
  • 150 g witte kool (geraspt)
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 2 tl hot curry poeder (potje 38 g)
  • 2 bolletjes stemgember ((pot 450 g), fijngesneden)
  • 2 el sojasaus
  • 6 vellen filodeeg ((pakje 10 vellen, diepvries), ontdooid)
  • 1 bakje taugé (125 g)
  • 1 bakje koriander ((15 g), blaadjes grof gesneden)
  • 50 g gezouten pinda’s (grof gehakt)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 el sesamzaad (bakje 100 g)
  • Muffinvorm met 12 vakjes, ingevet

 

Doe de peen en kool in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en voeg deze toe aan de groenten met de curry poeder, gember en sojasaus. Houd dit verder apart.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de vellen filodeeg in de breedte en bekleed de muffinvormpjes ermee.

Voeg de taugé, koriander en pinda’s toe aan de groenten, schep om en verdeel over het deeg. Pak de punten van het deeg op en pak bij elkaar als een zakje. Druk aan. Herhaal met de rest van de pasteitjes.

Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak ca. 20 min. in de oven.

 

De Thaise pasteitjes zijn heerlijk als snack, maar vergeet niet om er (zoete) chilisaus bij te eten. Heb je iets meer trek? Maak er een extra omelet bij om de grote honger te stillen.

Bron: Allerhande

Start het gesprek met gelijkgestemden