The Best Thai Award Nederland

Amazing Thailand

Singha Beer Benelux ging samen met Your Little Black Book op zoek naar het beste Thaise restaurant van Nederland. En dat vonden ze in de winnaar Bird Thais Restaurant uit Amsterdam. De top drie restaurants werden beoordeeld door de professionele jury met daarin: horeca-magnaat Casper Reinders (bekend van o.a.: Jimmy Woo, Lion Noir en Bo Nam), Belle de la Croix (marketing manager TAO group), Anne de Buck (founder Your Little Black Book) en Stasja Kapitanov (editor ELLE eten). De restaurants werden individueel beoordeeld op belangrijke elementen zoals de authenticiteit van de Thaise gerechten – waaronder natuurlijk Pad Thai – de sfeer en de service. Bird Thais restaurant behaalde daarmee een uitstekend rapportcijfer (8,4).

 

Stemmen

Voorafgaand aan de jurering konden Thaise restaurants strijden voor een plek in de top 3 door het publiek te activeren om te stemmen op de officiële website. De top drie restaurants bestond uit: BaiYok uit Zwolle, Mekhong Thai-Lao uit Delft en Bird Thais restaurant uit Amsterdam. BaiYok werd tweede, en Thai-Lao eindigde op de derde plek. In totaal hebben meer dan 9.000 mensen gestemd op hun favoriete Thaise restaurant.

 

Bird Thais Restaurant

Bird Thais restaurant, opgericht in 1998 als één van de eerste Thaise restaurants in Amsterdam, is gevestigd op de levendige Zeedijk in Amsterdam. Bird Thais restaurant serveert authentiek Thaise gerechten, gebaseerd op de cuisine van verschillende streken in Thailand: Chiang Mai, Isaan, Phuket en Bangkok. Met name de typisch Thaise gerechten werden door de juryleden zeer positief beoordeeld. ‘Bird Thais restaurant was voor mij echt de meest authentieke Thai. Niet alleen door de Thaise gerechten, ook het interieur voelt écht Thais. Het zou zo in Bangkok kunnen zijn. Dat is iets wat mij persoonlijk heel erg aanspreekt’, aldus jurylid Casper Reinders. Eigenaar Patrick Mertens is erg blij met de award: ‘Wij zijn fantastisch blij met z’n allen. Het was echt een ontlading voor iedereen; voor mijzelf maar ook voor al het personeel. Het is een geweldige blijk van waardering!’

Start het gesprek met gelijkgestemden