Thailand’s directeur van toerisme beantwoordt de meest gestelde vragen

Amazing Thailand

Ter gelegenheid van de aanwezigheid van Thailand op de Online Vakantiebeurs op 4-5 juni 2021, wil Miss Worapa Angkhasirisap, directeur van de Tourism Authority of Thailand, verantwoordelijk voor Frankrijk, Benelux en Noord-Afrika, alle bezoekers op de virtuele stand van Thailand welkom heten en de 5 meest gestelde vragen over het ‘Land van de Glimlach’ beantwoorden.

 

 

  1. Wanneer gaat Thailand open voor buitenlandse toeristen? 

« Volgens het stappenplan van de Thaise regering gaan we Phuket op 1 juli 2021 openstellen, zonder quarantaine, voor volledig gevaccineerde toeristen. Sommige sanitaire maatregelen zullen echter van kracht blijven om de veiligheid van zowel bezoekers als de lokale bevolking te garanderen, zoals een negatief PCR-testresultaat, een reisverzekering en een certificaat van binnenkomst (COE). Als u niet gevaccineerd bent, wordt u verzocht een resort-quarantaine van 7 dagen te ondergaan. Voor de rest van het land, inclusief Bangkok, zal de heropening zonder quarantaine waarschijnlijk in oktober mogelijk zijn. Stay tuned!” 

 

  1. Is het veilig om in Thailand te reizen? 

« Thailand heeft de uitbraak met succes weten te beheersen en werd zelfs geprezen door de WHO. Hoewel de situatie dit jaar moeilijker lijkt, ben ik er zeker van dat het snel onder controle zal zijn, dankzij passende beperkingen en de medewerking en het bewustzijn van de Thaise bevolking. Momenteel is het aantal gevallen zeer laag in vergelijking met het Westen, en onze vaccinatiecampagne draait op volle toeren. Bovendien hebben de Tourism Authority of Thailand en het Ministerie van Volksgezondheid een « Safety and Health Administration » (SHA)-certificaat ontwikkeld. Meer dan 1.300 bedrijven, zoals hotels, restaurants, kuuroorden en reisbureaus, zijn geïnspecteerd en gecertificeerd. Als u in Thailand bent, zoek dan naar het SHA-label. » 

 

  1. Hoe ziet u de toekomst van het toerisme in Thailand?

“Ik zie verbetering. Tot nu toe is Thailand een populaire bestemming. Maar vanaf nu hopen we duurzamer en verantwoordelijker te zijn. We investeren meer in hygiëne, veiligheid, toegankelijkheid en dienstverlening. We willen daarnaast nog inclusiever zijn, door lokale gemeenschappen bij de sector te betrekken, en milieuvriendelijker, door activiteiten voor te stellen die bijdragen aan de bescherming van het milieu. Onze initiatieven hebben al hun vruchten afgeworpen: plasticverbod in alle nationale parken, een nieuwe wet voor dierenwelzijn, steun voor biologische landbouw, etc. Er komen nog meer goede dingen op ons pad. »

 

  1. Waarom zouden we nog naar een verre bestemming reizen? 

« Reizen kan veilig gebeuren. Moderne vliegtuigen zijn uitgerust met hoogwaardige luchtfilters en alle passagiers moeten voor hun vlucht negatief getest worden. Voor deze zomer is het geen geheim dat een grote meerderheid van de Europeanen hun vakantie in Europa zullen doorbrengen. Als gevolg daarvan zal het hier bijna overal druk zijn. Als je de middelen en de kans hebt om verderweg te gaan, waarom zou je het dan niet doen? Thailand is maar één nachtje hier vandaan en een ware change of scenery. Als u in Azië op zoek bent naar nieuwe ervaringen, een andere sfeer en cultuur, dan is Thailand de bestemming voor u. »

 

  1. Waarom kun je dit jaar het beste naar Thailand gaan? 

« Zoals u weet is Thailand een zeer bekende bestemming en was het in het verleden vaak druk. Maar nu, in het kielzog van de heropening, zullen er weinig toeristen zijn. Bovendien is  na de onderbreking van het toerisme, de natuur vernieuwd. U zult de pionier zijn en Thailand in zijn volle glorie zien. U zult de meeste hoogtepunten van het land op een zeer exclusieve manier kunnen (her)bezoeken. Ik denk dat dit een unieke kans is om Thailand te verkennen zoals u dat nooit voor mogelijk had gehouden. Dus, tot snel! » 

Start het gesprek met gelijkgestemden