Recept: Taab Haan Naam Ma-Kham

Amazing Thailand

Zolang het niet mogelijk is om de heerlijke Thaise gerechten in Thailand zelf te proeven, haal je Thailand gewoon in huis. Wel eens gehoord van Taab Haan Naam Ma-Kham? Oftewel ganzenlever met tamarinde saus. We hebben het recept voor dit heerlijke gerecht hieronder beschreven. Voor welke gelegenheid ga jij dit gerecht maken?

 

 

Ingrediënten zoete aardappelpuree:

80 gr Zoete aardappel    

25 gr Courgettes  

1 ½ eetlepel Kokosmelk    

5 gr Thaise basilicum 

¼ theelepel Zout  

¼ theelepel Peper

½ kop Kokend water

 

Stap 1 : Klaarmaken van de aardappelpuree

Snijd de zoete aardappels en de courgette in grove stukken. Kook het water in een pan en voeg er de aardappels, courgettes en de basilicum aan toe. Als alles eenmaal gekookt is, giet je het water af en voeg je de kokosmelk toe. Maak er een puree van en breng het op smaak met peper en zout. 

 

Ingrediënten tamarinde saus:

50 gr Tamarinde saus

30 gr Palmsuiker   

30 gr Suiker   

20 gr Sojasaus   

6 gr Water 

1 gr Kaneelstokje 

1 gr Steranijs  

 

Stap 2 : Maken van de Tamarinde Saus

Kook in een pan de tamarinde saus, palmsuiker, suiker, light sojasaus en water. Als het een geheel is geworden voeg je er de kaneel en steranijs aan toe. Kook de saus op laag vuur totdat de saus dik wordt.

 

Ingrediënten ganzenlever:

2 x 65 gram Ganzenlever lapjes (2,5 cm dik)

 

Stap 3 : Koken van de ganse lever

Zet een antikleefpan op een middelhoog vuur en bak de ganzenlever. Breng de ganzenlever op smaak met peper en zout. Bak de ganzenlever totdat de twee kanten licht krokant zijn.

 

Ingrediënten garnituur:

30 gr Fijngesneden sjalotjes 

½ kop Olie

1 theelepel Rijstbloem

 

Stap 4 : Garnituur

Warm de olie op in een pan en meng de fijngesneden sjalotjes met de rijstbloem. Frituur de sjalotjes in de pan totdat ze goudbruin zijn en haal ze eruit.

 

Stap 5 : Klaar voor het versieren

Leg de ganzenlever op een bedje van zoete aardappelpuree. Bedek de ganzenlever met tamarinde saus en strooi de gouden sjalotjes erover heen.  

 

Eet smakelijk!

Start het gesprek met gelijkgestemden