Recept Massaman Curry

Deze waanzinnig lekkere, fleurige Thaise curry met tamarinde en kokos moet je absoluut proberen. De currypasta maak je net zo makkelijk zelf met verschillende specerijen, gember en citroengras. In deze vegetarische variant zitten extra veel soorten groenten zoals pompoen, sugarsnaps en aardappeltjes. Maak ‘m voor een grote groep familie en vrienden en serveer de curry met rijst, brood of noedels! Een heerlijk recept van Jamie Magazine

 

Wat heb je nodig?

Voor 8 personen
– 2 grote pompoenen (1,2 kg)
– olijfolie
– 150 g gepelde pinda’s, ongezouten
– 4 verse laurierblaadjes
– 1 grote ui
– 500 g kleine, nieuwe aardappeltjes
– 2 blikken kokosmelk (à 400 g)
– 4 el palmsuiker
– 2 el tamarindepasta
– 2 el sojasaus
– 350 g zachte tofu
– 400 g sugarsnaps

Voor de currypasta
– 1 volle el (van elk) venkelzaad, korianderzaad, kardemompeulen, hele kruidnagels, zwarte peperkorrels, gedroogde chilivlokken, kurkuma, kaneel
– 6 tenen knoflook
– 1 stukje verse gemberwortel
– 1 rode ui
– 2 stengels citroengras
– ½ bosje verse koriander (15 g)
– 1 limoen
– zonnebloemolie

 

Hoe bereid je de curry?
1 Verhit de oven tot 180 °C. Snijd de pompoenen voorzichtig doormidden, verwijder de pitjes en snijd er een soort bootjes van 5 cm breed van (je kunt eventueel ook flespompoen gebruiken). Hussel deze in een grote braadslede met een flinke scheut olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper door elkaar. Rooster ze 1 uur tot ze prachtig goudbruin zijn en er gekaramelliseerde randjes op zitten.

2 Rooster intussen de venkel- en korianderzaadjes, de kardemompeulen, de kruidnagels, de peperkorrels en de chilivlokken in een droge koekenpan op matig vuur tot ze beginnen te verkleuren en heerlijk ruiken. Kieper het mengsel in een vijzel, kneus de kardemompeulen, haal er de zaadjes uit, gooi de peulen weg en maal er een fijn poeder van. Pel de knoflook en uien, schil de gember, maak de stengels citroengras schoon en hak alles fijn.

3 Bak alles 4 minuten al roerend in een droge koekenpan om het een beetje zacht te maken en doe in een keukenmachine. Voeg het gemalen specerijenmengsel en de kurkuma, kaneel,
koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes), geraspte limoenschil en een paar flinke scheuten zonnebloemolie toe. Maak er een fijne pasta van in de blender, pauzeer halverwege en schraap het mengsel zo nodig van de rand van de beker.

4 Rooster de pinda’s 5 minuten in een grote, droge braadpan, terwijl je ze regelmatig omschept, en voeg de helft van de pasta (vries de rest in voor een volgende keer), een scheut zonnebloemolie en de laurierblaadjes toe. Blijf regelmatig roeren.

5 Pel en snijd de ui, was de nieuwe aardappeltjes en snijd ze in kwarten, en doe ze bij de pasta in de pan. (Dit is ook het moment waarop je er desgewenst rauw of gekookt vlees bij kunt doen.) Giet er de kokosmelk en 1½ blikje water bij, voeg de palmsuiker, de tamarindepasta en de sojasaus toe, breng aan de kook en laat 25-30 minuten pruttelen tot de aardappeltjes gaar zijn.

6 Laat de tofu uitlekken en snijd er blokjes van 2 cm van. Roer de sugarsnaps door de curry – die hebben maar 2 minuten nodig – en strooi er de blokjes tofu over. Knijp er de limoen boven uit, proef een likje van de saus en maak hem op smaak af met sojasaus voor wat extra zout, en tamarindepasta voor een zuurtje. Verdun hem zo nodig met een scheutje water.

7 Verdeel de geroosterde pompoen over de warme kommen, schep er de curry over en strooi er de korianderblaadjes over.

 

Enjoy! Laat je ons weten hoe de curry is gelukt?

Deze waanzinnig lekkere, fleurige Thaise curry met tamarinde en kokos moet je absoluut proberen. De currypasta maak je net zo makkelijk zelf met verschillende specerijen, gember en citroengras. In deze vegetarische variant zitten extra veel soorten groenten zoals pompoen, sugarsnaps en aardappeltjes. Maak ‘m voor een grote groep familie en vrienden en serveer de curry met rijst, brood of noedels! Een heerlijk recept van Jamie Magazine

 

Wat heb je nodig?

Voor 8 personen
– 2 grote pompoenen (1,2 kg)
– olijfolie
– 150 g gepelde pinda’s, ongezouten
– 4 verse laurierblaadjes
– 1 grote ui
– 500 g kleine, nieuwe aardappeltjes
– 2 blikken kokosmelk (à 400 g)
– 4 el palmsuiker
– 2 el tamarindepasta
– 2 el sojasaus
– 350 g zachte tofu
– 400 g sugarsnaps

Voor de currypasta
– 1 volle el (van elk) venkelzaad, korianderzaad, kardemompeulen, hele kruidnagels, zwarte peperkorrels, gedroogde chilivlokken, kurkuma, kaneel
– 6 tenen knoflook
– 1 stukje verse gemberwortel
– 1 rode ui
– 2 stengels citroengras
– ½ bosje verse koriander (15 g)
– 1 limoen
– zonnebloemolie

 

Hoe bereid je de curry?
1 Verhit de oven tot 180 °C. Snijd de pompoenen voorzichtig doormidden, verwijder de pitjes en snijd er een soort bootjes van 5 cm breed van (je kunt eventueel ook flespompoen gebruiken). Hussel deze in een grote braadslede met een flinke scheut olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper door elkaar. Rooster ze 1 uur tot ze prachtig goudbruin zijn en er gekaramelliseerde randjes op zitten.

2 Rooster intussen de venkel- en korianderzaadjes, de kardemompeulen, de kruidnagels, de peperkorrels en de chilivlokken in een droge koekenpan op matig vuur tot ze beginnen te verkleuren en heerlijk ruiken. Kieper het mengsel in een vijzel, kneus de kardemompeulen, haal er de zaadjes uit, gooi de peulen weg en maal er een fijn poeder van. Pel de knoflook en uien, schil de gember, maak de stengels citroengras schoon en hak alles fijn.

3 Bak alles 4 minuten al roerend in een droge koekenpan om het een beetje zacht te maken en doe in een keukenmachine. Voeg het gemalen specerijenmengsel en de kurkuma, kaneel,
koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes), geraspte limoenschil en een paar flinke scheuten zonnebloemolie toe. Maak er een fijne pasta van in de blender, pauzeer halverwege en schraap het mengsel zo nodig van de rand van de beker.

4 Rooster de pinda’s 5 minuten in een grote, droge braadpan, terwijl je ze regelmatig omschept, en voeg de helft van de pasta (vries de rest in voor een volgende keer), een scheut zonnebloemolie en de laurierblaadjes toe. Blijf regelmatig roeren.

5 Pel en snijd de ui, was de nieuwe aardappeltjes en snijd ze in kwarten, en doe ze bij de pasta in de pan. (Dit is ook het moment waarop je er desgewenst rauw of gekookt vlees bij kunt doen.) Giet er de kokosmelk en 1½ blikje water bij, voeg de palmsuiker, de tamarindepasta en de sojasaus toe, breng aan de kook en laat 25-30 minuten pruttelen tot de aardappeltjes gaar zijn.

6 Laat de tofu uitlekken en snijd er blokjes van 2 cm van. Roer de sugarsnaps door de curry – die hebben maar 2 minuten nodig – en strooi er de blokjes tofu over. Knijp er de limoen boven uit, proef een likje van de saus en maak hem op smaak af met sojasaus voor wat extra zout, en tamarindepasta voor een zuurtje. Verdun hem zo nodig met een scheutje water.

7 Verdeel de geroosterde pompoen over de warme kommen, schep er de curry over en strooi er de korianderblaadjes over.

 

Enjoy! Laat je ons weten hoe de curry is gelukt?

Close
Laatste reisblog
  •  TAT prijst 58 Thaise hotels met MICHELIN Keys

  • Asian Bronze-tentoonstelling in het Rijksmuseum

  • TAT verrast toeristen met ‘Amazing Thailand Passport Privileges’

Close
© 2024 Tourism Authority of Thailand
Close
Wij gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & cookiebeleid
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
PHPSESSID

Privacybeleid

Welke informatie verzamelen we?

We verzamelen informatie van u wanneer u zich registreert op onze site of een bestelling plaatst. Bij het plaatsen van een bestelling of het registreren op onze site kan het zijn dat u gevraagd wordt om uw naam, e-mailadres of postadres in te voeren.

Waar gebruiken we uw informatie voor?

Alle informatie die we van u verzamelen, kan op een van de volgende manieren worden gebruikt: Om uw ervaring te personaliseren (uw informatie helpt ons beter in te spelen op uw individuele behoeften) Om onze website te verbeteren (we streven er voortdurend naar om onze website-aanbiedingen te verbeteren op basis van de informatie en feedback die we van u ontvangen) Om de klantenservice te verbeteren (uw informatie helpt ons om effectiever te reageren op uw klantenserviceverzoeken en ondersteuningsbehoeften) Om transacties te verwerken Uw informatie, of deze nu openbaar of privé is, zal niet worden verkocht, uitgewisseld, overgedragen of aan een ander bedrijf worden verstrekt zonder uw toestemming, anders dan voor het uitdrukkelijke doel van het leveren van het aangekochte product of de gevraagde dienst. Om een wedstrijd, promotie, enquête of andere sitefunctie te beheren Om periodieke e-mails te verzenden Het e-mailadres dat u opgeeft voor het verwerken van bestellingen, zal alleen worden gebruikt om u informatie en updates te sturen met betrekking tot uw bestelling.

Hoe beschermen we uw informatie?

We implementeren een verscheidenheid aan beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van uw persoonlijke informatie te waarborgen wanneer u een bestelling plaatst of uw persoonlijke informatie invoert, indient of opent. We bieden het gebruik van een beveiligde server aan. Alle verstrekte gevoelige/kredietinformatie wordt verzonden via Secure Socket Layer (SSL)-technologie en vervolgens versleuteld in de database van onze betalingsgateway-providers, die alleen toegankelijk is voor degenen met speciale toegangsrechten tot dergelijke systemen, en die verplicht zijn de informatie vertrouwelijk te houden. Na een transactie wordt uw privé-informatie (creditcards, burgerservicenummers, financiële gegevens, enz.) niet langer dan 60 dagen bewaard.

Gebruiken we cookies?

Ja (Cookies zijn kleine bestanden die een site of diens serviceprovider naar de harde schijf van uw computer overdraagt via uw webbrowser (indien u dit toestaat), waardoor de systemen van de site of serviceprovider uw browser kunnen herkennen en bepaalde informatie kunnen vastleggen en onthouden). We gebruiken cookies om ons te helpen de items in uw winkelwagen te onthouden en te verwerken, uw voorkeuren voor toekomstige bezoeken te begrijpen en op te slaan, advertenties bij te houden en geaggregeerde gegevens over siteverkeer en site-interacties samen te stellen, zodat we in de toekomst betere site-ervaringen en tools kunnen bieden. We kunnen contracten afsluiten met externe serviceproviders om ons te helpen onze sitebezoekers beter te begrijpen. Deze serviceproviders mogen de informatie die namens ons wordt verzameld alleen gebruiken om ons te helpen ons bedrijf te beheren en te verbeteren. Als u dat liever hebt, kunt u ervoor kiezen om elke keer dat er een cookie wordt verzonden een waarschuwing te ontvangen, of u kunt ervoor kiezen om alle cookies uit te schakelen via uw browserinstellingen. Net als bij de meeste websites kunnen sommige van onze diensten niet correct functioneren als u cookies uitschakelt. U kunt echter nog steeds bestellingen plaatsen door contact op te nemen met de klantenservice. Google Analytics We gebruiken Google Analytics op onze websites voor anonieme rapportage van het gebruik van de site en voor advertenties op de site. Als u wilt afzien van Google Analytics-monitoring van uw gedrag op onze sites, kunt u deze link gebruiken (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/).

Maken we informatie bekend aan externe partijen?

We verkopen, verhandelen of anderszins geven we uw persoonlijk identificeerbare informatie niet over aan externe partijen. Dit geldt niet voor vertrouwde derde partijen die ons helpen bij het beheren van onze website, het uitvoeren van onze bedrijfsactiviteiten of het verlenen van diensten aan u, mits deze partijen ermee instemmen deze informatie vertrouwelijk te houden. We kunnen uw informatie ook vrijgeven wanneer we van mening zijn dat dit gepast is om te voldoen aan de wet, onze sitebeleid te handhaven of om de rechten, eigendommen of veiligheid van onszelf of anderen te beschermen. Niet-persoonlijk identificeerbare bezoekersinformatie kan echter aan andere partijen worden verstrekt voor marketing, reclame of ander gebruik.

Registratie

De minimale informatie die we nodig hebben om u te registreren, is uw naam, e-mailadres en een wachtwoord. We zullen u meer vragen stellen voor verschillende diensten, waaronder verkoopacties. Tenzij anders vermeld, moet u alle registratievragen beantwoorden. We kunnen tijdens de registratie voor bepaalde diensten (bijvoorbeeld professionele netwerken) ook enkele andere, vrijwillige vragen stellen, zodat we een duidelijker beeld van u krijgen. Dit stelt ons ook in staat om diensten voor u te personaliseren. Om ons te helpen bij onze marketing, kunnen we naast de gegevens die u aan ons verstrekt wanneer u zich registreert, ook gegevens verkrijgen van vertrouwde derde partijen om ons te helpen begrijpen wat u interessant zou kunnen vinden. Deze 'profilering'-informatie is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder openbaar beschikbare gegevens (zoals het kiesregister) of van bronnen zoals enquêtes en peilingen waar u toestemming hebt gegeven om uw gegevens te delen. U kunt ervoor kiezen om dergelijke gegevens niet met ons te delen door in te loggen op uw account en de instellingen in het privacygedeelte te wijzigen. Na registratie, en met uw toestemming, kunnen we u e-mails sturen waarvan wij denken dat ze voor u interessant zijn. Nieuwsbrieven kunnen worden gepersonaliseerd op basis van wat u hebt gelezen op onze website. U kunt op elk moment besluiten deze e-mails niet meer te ontvangen en u kunt zich op elk moment afmelden. Inloggen met sociale netwerkgegevens Als u inlogt op onze sites met een Facebook-login, geeft u Facebook toestemming om uw gebruikersgegevens met ons te delen. Dit omvat uw naam, e-mailadres, geboortedatum en locatie, die vervolgens worden gebruikt om een profiel te vormen. U kunt ook uw afbeelding van Facebook gebruiken als onderdeel van uw profiel. Dit stelt ons en Facebook ook in staat om uw netwerken, gebruikers-ID en andere informatie die u besluit te delen volgens uw Facebook-accountinstellingen te delen. Als u de app uit uw Facebook-instellingen verwijdert, hebben wij geen toegang meer tot deze informatie. Als u inlogt op onze sites met een Google-login, geeft u Google toestemming om uw gebruikersgegevens met ons te delen. Dit omvat uw naam, e-mailadres, geboortedatum, geslacht en locatie, die we vervolgens gebruiken om een profiel te vormen. U kunt uw afbeelding van Google gebruiken als onderdeel van uw profiel. Dit stelt ons ook in staat om uw netwerken, gebruikers-ID en andere informatie die u besluit te delen volgens uw Google-accountinstellingen te delen. Als u ons uit uw Google-instellingen verwijdert, hebben wij geen toegang meer tot deze informatie. Als u inlogt op onze sites met een Twitter-login, ontvangen wij uw avatar (de kleine afbeelding die naast uw tweets verschijnt) en uw Twitter-gebruikersnaam.

Children’s Online Privacy Protection Act Compliance

We voldoen aan de vereisten van de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA); we verzamelen geen informatie van personen jonger dan 13 jaar. Onze website, producten en diensten zijn allemaal gericht op mensen van ten minste 13 jaar of ouder.

Uw persoonlijke informatie bijwerken

We bieden een 'Mijn gegevens'-pagina (ook bekend als Dashboard), waar u uw persoonlijke gegevens op elk moment kunt bijwerken en uw marketingvoorkeuren kunt wijzigen. U kunt deze pagina bereiken vanaf de meeste pagina's op de site – klik gewoon op de link 'Mijn gegevens' bovenaan het scherm wanneer u bent ingelogd.

Online privacybeleid alleen

Dit online privacybeleid is alleen van toepassing op informatie die via onze website wordt verzameld en niet op informatie die offline wordt verzameld.

Uw toestemming

Door onze site te gebruiken, stemt u in met ons privacybeleid.

Wijzigingen in ons privacybeleid

Als we besluiten ons privacybeleid te wijzigen, zullen we die wijzigingen op deze pagina plaatsen.
Save settings
Cookies settings