Recept: Simpele mihoensalade

Amazing Thailand

We kwamen dit heerlijke gerecht tegen op www.simpele-recepten.nl en konden het niet laten hem met je te delen!

Mihoen wordt in de Nederlandse (fusion) keuken vaak voor warme gerechten gebruikt, maar het smaakt door een salade minstens zo lekker! Heb jij zin in een lekkere vega salade, maak dan in een handomdraai deze frisse Thaise mihoensalade.

Porties: 4

Bereidingstijd: 0m

Kooktijd: 0 m

Klaar in: 20 m

Ingrediënten

250 gram mihoen

5 eetlepels sweet chilisaus

1 eetlepel Thaise vissaus

50 gram pinda’s

1 rijpe mango

3 bosuitjes

1 komkommer

Maak deze heerlijke, Thaise mihoensalade met mango, pinda’s en komkommer heel eenvoudig zelf klaar. Heerlijk als avondmaal of lunch.

Bereidingswijze

1. Kook de mihoen volgens aanwijzingen op de verpakking. Meng de chilisaus door de Thaise vissaus en meng dit door de mihoen.

2. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan. Schil de mango en snij het vruchtvlees in reepjes. Snij het donkere groen en de witte onderkant van de bosuitjes en snij de bosui in reepjes.

3. Schil de komkommer en snij hem in stukjes. Meng alle ingrediënten door de mihoen en serveer hem koud of warm.

En smullen maar!

Start het gesprek met gelijkgestemden