Initiatief ‘Pantry of Sharing’

Amazing Thailand

Wereldwijd proberen we onze handen ineen te slaan tegen COVID-19. In Thailand zetten mensen zich vrijwillig in voor mensen die niet werken en het lastig hebben in deze tijd. Dit doen ze met het initiatief ‘Pantry of Sharing’. De heer Supakit Kulchartvijit is hiermee gestar op verschillende plekken in Bangkok en Rayong. Hij zag dit initiatief bij andere landen en was geïnspireerd. De Pantry of Sharing zijn letterlijk kastjes met levensmiddelen voor de mensen die het nodig hebben. Deze kastjes staan op straat en worden gevuld door vrijwilligers met houdbare voedingsmiddelen en basis hygiëne producten.

Bij de start waren er zorgen dat mensen de kasten zouden plunderen, maar na een paar weken is te zien dat de Thaise mensen elkaar heel wat gunnen. Dit initiatief reflecteert dat men wat voor elkaar overheeft en de gastvrijheid van de Thaise mensen in het algemeen. Het is mooi om te zien hoe mensen elkaar helpen in deze moeilijke tijd. Zelfs de mensen die het niet breed hebben delen producten.

Sinds de heer Kulchartvijit is gestart met zijn initiatief hebben al veel mensen dit opgemerkt en zijn er nu op meerdere plekken in het land ‘Pantries of Sharing’. Zo ook bij het hoofdkantoor van de Tourism Authority Thailand (TAT). Sinds maandag 18 mei is het hoofdkantoor heropend met een ‘Pantry of Sharing’.

 

Voor het kantoor worden ook pakketjes uitgedeeld met fruit van Rayong’s boomgaarden voor de vier gemeentes in de omgeving van het hoofdkantoor. Het uitdelen is hier dubbel zoveel waard: blijdschap voor de gemeenschap en voor de fruit boomgaard waar fruit van wordt afgenomen.

TAT wil hiermee ook andere inspireren om een goede daad te verrichten door houdbaar eten en andere producten die voorzien in de basis behoeften te geven aan de mensen die het nodig hebben in deze tijd.

Start het gesprek met gelijkgestemden