De unieke Sanctuary of Truth

Amazing Thailand

Op drie kilometer van Pattaya centrum vind je de unieke Sanctuary of Truth. Het is moeilijk om dit gebouw in één woord te omschrijven want het is eigenlijk deels een museum, tempel en kunstwerk. Elk klein detail is met de hand uit hout gesneden en de onderdelen zijn met eeuwenoude technieken in elkaar gezet zonder metalen spijkers!

 

Dit bijzondere bouwwerk hebben wij te danken aan de Thaise miljonair en zakenman Lek Viriyaphant. Een belangrijke man voor de Thaise cultuur want hij investeerde ook al in het Erawan Museum en de Ancient City in Bangkok. In 1981 startte hij met het bouwen van de Sanctuary of Truth en hij wist toen al dat dit een lang proces zou worden. Zo lang, dat het gebouw vandaag de dag nog steeds niet helemaal af is. Bij sommige onderdelen moeten bezoekers zelfs een helm op omdat deze nog in aanbouw. Lek koos in 1981 heel bewust voor het houten bouwmateriaal. Hout vergaat en hij wilde aantonen dat niets in het leven blijvend is, net zoals één van de Boeddhistische overtuigingen.

Article photo

Je kan de Sanctuary of Truth zelf gaan ontdekken of je kan meelopen met een Engelse gids; deze vertrekken twee keer per uur. Op deze manier krijg je meer achtergrondinformatie en kom je erachter wat bepaalde figuren en beelden betekenen. Zodra je elk houten kunstwerk in je op hebt genomen, kan je gaan genieten van een traditionele Thaise dans. Tussen 11.30 en 15.30 wordt op het overdekt podium voor het hoofdgebouw een uitvoering gegeven. Een kleine noot: ga gepast gekleed en bedek je knieën en schouders. De Sanctuary of Truth is dan geen tempel, maar het is wel een religieuze plek met Boeddhabeelden en andere snijwerken van goden en godinnen.

 

Openingstijden: 08:00 – 17:00
Locatie: 206/2 Moo5, Pattaya-Naklua Road Soi 12, 

Article photo

Start het gesprek met gelijkgestemden