Twee hele unieke tempels

Amazing Thailand

Wat Chaloem Phra Kiat

Deze witte pagodas versieren de hoge bergtoppen van Chae Hom. Dit bouwwerk is al prachtig van zichzelf, maar als je weet hoe het is gemaakt ga je het nog meer waarderen. De meeste tempels in Thailand kennen een lange geschiedenis, maar deze bestaat nog niet erg lang. Pas zo’n dertien jaar geleden begeleidde een Lampang-monnik een team van 50 man. Twee jaar lang tilden zij cement en bakstenen naar de punten van de berg, totdat elke pagoda van de Wat Chaloem Phra Kiat stond. 

Een entreekaartje kost 200 baht voor toeristen en 20 baht voor locals. Daarnaast kost een rit naar de bergtop nog 60 baht. Dit stuk mag je niet zelfstandig rijden en dat is maar goed ook want voor de onervaren mobilist kan deze weg gevaarlijk zijn. De auto zet je af bij een metalen trap waar je de laatste 800 meter op eigen kracht mag beklimmen. Afhangend van je snelheid kan je binnen een kwartier of een half uur genieten van een prachtig uitzicht over de pagodas en de bergen! 

Deze tempel is redelijk moeilijk te bereiken aangezien hier geen bussen naartoe rijden. De beste manier om hier te komen is met een taxi of een gehuurde auto. Vanaf Chiang Mai is het ongeveer twee en half uur rijden, maar de weg ernaartoe is geen straf. Je rijdt namelijk op een rustige snelweg door prachtige jungle en bomen.

Article photo

Wat Samphran

Op 40 kilometer vanaf Bangkok vind je de Wat Samphran. Dit is niet zomaar een tempel, maar één die wordt bewaakt door een levensgrote draak. Niet alleen de architectuur is bijzonder, ook het verhaal erachter. De stichter werd namelijk geïnspireerd om deze tempel te bouwen na zeven dagen vasten en mediteren. De draak fungeert niet alleen als decoratie, het heeft ook een functie. Hij is namelijk hol van binnen waardoor je via de tunnel naar boven kan lopen. De toren bestaat uit 17 verdiepingen en bereikt een hoogte van 80 meter. Bovenaan de toren heb je een prachtig uitzicht! Vandaag de dag is het nog steeds onbekend wat het precieze bouwjaar is, maar hij werd officieel in 1985 geregistreerd.

Onderaan de Wat Samphran ligt ook een grote tuin met meerdere beelden van onder andere olifanten, een schildpad en een konijn. Stop zeker even bij het schildpadden beeld want hier kan je via zijn bek een tunnel betreden die brengt naar een klein vijvertje. Het tempelcomplex ligt op een vrij afgelegen locatie, dus de beste manier om hier te komen is met een gehuurde taxi.

Article photo

Start het gesprek met gelijkgestemden