Beleef de traditionele Thaise charmes in Samut Songkhram

Amazing Thailand

Op amper 1u rijden van Bangkok ligt Samut Songkhram, een kleine provincie die doorkruist wordt door de Mae Khlong rivier en deels verbonden is met de Golf van Thailand. Ondanks de nabijheid van de hoofdstad en het bruisende karakter van deze regio, wordt de bestemming zelden bezocht door toeristen. De streek staat bekend om zijn bloeiende visserijsector, authentieke charmes en traditionele marktjes. Het biedt een fascinerende kijk op de traditionele Thaise manier van leven en het is een bestemming die zowel avontuurlijke reizigers als nieuwsgierige zielen zal betoveren. Ontdek hieronder alvast enkele troeven van deze regio.

 

Magie van de Mae Klong Railway Market

 

Hoewel Samut Songkram dicht bij Bangkok ligt, behoudt de provincie zijn authenticiteit. Om de lokale levensstijl zelf te ervaren, neem je best een kijkje op de verschillende marktplaatsen. Een van de meest opmerkelijke is de Mae Klong Railway Market, beter bekend als Talat Rom Hub, gelegen langs de Mae Klong-spoorlijn tussen Bangkok en Samut Songkram. Talat Rom Hub is niet alleen een van de grootste vis- en zeevruchtenmarkten van Thailand, maar biedt ook een overvloed aan fruit, groenten en specerijen. Wat deze markt uniek maakt, zijn de kraampjes die opgeborgen worden van zodra er een trein passeert. Wanneer de rust wederkeert, klappen de kraampjes net zo snel weer open naar hun oorspronkelijke positie en komt de markt terug tot leven.

 

Drijvende markt in het dorp Amphawa

 

Ook de drijvende markt in het dorp Amphawa mag je niet missen. Dit dorpje is erg populair onder stedelingen, voor hen is het de perfecte locatie om te genieten van een iets landelijkere omgeving. De oude gebouwen, cafeetjes en het authentieke rivierverkeer zorgen voor een unieke charme. Tijdens het weekend wordt dit dorp omgetoverd in een drijvende markt. Langs het Amphawa kanaal staan overal kraampjes die souvenirs, eten, drinken en kleren verkopen. Dit wekelijkse gebeuren verstoort de rust, maar het is ook het perfecte moment om je volledig onder te dompelen in de lokale sfeer. Wanneer je nog iets dieper het land in trekt, vind je de drijvende markt Tha Kha terug. Met houten boten vol lotussen, verse kokosnoten en oude houten huisjes langs het kanaal, is deze markt de meest authentieke van de streek.

 

Cultureel erfgoed van de Amphawa oevergemeenschap

 

Als herinnering aan het verleden werd het Amphawa Chaipattana Nurak Conservation Project opgericht, een initiatief om de troeven van de provincie te promoten en de Thaise tradities te bewaren. Dit gebied is voor iedereen toegankelijk en ligt vlakbij de drijvende markt in Amphawa. Je krijgt traditionele bouwtechnieken aangeleerd, komt alles te weten over het gebruik van kokosnoten en kan authentieke producten kopen, zoals zeep en kokossuiker, die door de Chaipattana Foundation gemaakt worden.

 

Schouwspel van scheermesschelpen

 

Ook Don Hoi Lot is een intrigerende bestemming in de regio. Deze unieke oever is de habitat van schelpen die afkomstig zijn van scheermessen. De grote aantallen creëren een 5 kilometer lange zandbank, een fascinerend schouwspel. Je kan hier trouwens ook zelf scheermesschelpen vangen met behulp van een klein bamboestokje. Verder zie je hier natuurlijk nog heel wat andere kleine zeedieren zoals mosselen en arkschelpen.

 

Historische schat van Samut Songkhram

 

Tot slot ben je in Samut Songkhram ook aan het juiste adres om tempels te bezoeken, zoals Wat Bang Kung. De banyanbomen die de tempel bedekken, accentueren de gouden Boeddhabeelden in de tempel. Wie op zoek is naar een spirituele ervaring mag de Wat Bangkhae Noi zeker niet missen. De tempel is volledig versierd met indrukwekkende houtsnijkunst en de muurreliëfs vertellen verschillende episodes uit het leven van Boeddha. Het is de perfecte plek voor bezoekers die zich willen onderdompelen in de rijke Boeddhistische tradities terwijl ze de indrukwekkende houtsnijwerkkunst bewonderen.

 

 

Voor meer informatie nodigen wij u uit om contact op te nemen met het Nationale Bureau voor

Toerisme van Thailand (Samut Songkhram Office) :
150/8-9 Samut Songkhram-Bang Phae Road,
Amphawa,
Samut Songkhram 75110
T. +66 (0) 34 75 28 47 – 8
M. tatsmsk@tat.or.th

 

 

Start het gesprek met gelijkgestemden