Goedkoop bellen en internetten in Thailand

Amazing Thailand

De smartphone, bijna niemand kan meer zonder en dit is op vakantie niet anders. Je vindt binnen no time het perfecte hotel, de weg naar jouw droom tempel of leest nog snel een aantal restaurantrecensies door. Ook blijf je makkelijk in contact met het thuisfront, want hen op zijn tijd een beetje jaloers maken met een kiekje op een parelwit strand is toch wel leuk. 

 

Helaas kan bellen en internetten buiten Europa erg prijzig zijn. Bij de meeste Nederlandse providers zit alleen het bellen en internetten binnen Europa in eigen bundel. Onderaan dit artikel vind je de tarieven van een aantal grote provider buiten Europa. Wat gelijk opvalt is dat alleen Tele2 een redelijk goedkope optie aanbiedt, maar de andere aanbieders vragen veel geld voor weinig data. Een dag surfen op het internet kan hierdoor al gauw oplopen tot honderden euro’s. 

 

Op zulke bedragen zit niemand te wachten en daarom raden wij iedereen aan om een Thaise simkaart aan te schaffen. Het bellen en internetten is op deze manier veel goedkoper en omdat je werkt met prepaid tegoed kan je nooit worden verrast door onverwachte kosten! Wij horen je denken, waar scoor ik deze goede deal? Dat is heel makkelijk, zodra je landt op de internationale luchthaven van Bangkok loop je de arrival hal uit en ga je op zoek naar een AIS, DTAC of TrueMove H kiosk; de drie grootste telefoonaanbieders in Thailand. Als je op de luchthaven bent vergeten om een simkaart te kopen, geen paniek. In de grotere shopping malls in Thailand hebben providers vaak een eigen winkel. Het voordeel van deze twee plekken is dat de medewerkers de simkaart installeren en zij goed Engels spreken. Binnen vijf minuten sta je weer op straat en ben je good to go! 

 

Land je op een klein vliegveld en zijn er geen grote shopping malls in de buurt? Dan kan je ook terecht bij supermarkten zoals 7-Eleven, Family Markt, Tesco en Big C. Deze zitten door heel Thailand, maar het nadeel hieraan is dat niet iedereen goed Engels spreekt en het installeren van de simkaart moet je vaak zelf doen. 

 

Waar je ook je simkaart haalt, neem altijd je paspoort mee anders kan je er geen krijgen. De kosten liggen tussen de 15 à 25 euro voor de simkaart plus voldoende data en je behoudt je eigen nummer. Als laatst is het goed om te vermelden dat je het beste een prepaid-pakket kan kiezen dat aansluit op jouw reis en verbruik. Blijf jij 3 weken, dan heb je natuurlijk geen bundel van maanden nodig. Dit waren de tips, surf ze! 

 

Tarieven buiten Europa

Tele 2

 

Vodafone

 

KPN

 

T-Mobile

 

Start het gesprek met gelijkgestemden