Ontdek de hoogtepunten van koningsstad Sukhothai

Amazing Thailand

Spring in het zadel en bezoek de tempels en oude ruïnes

In het historische park van Sukhothai liggen heel wat tempels en eeuwenoude ruïnes, die je dankzij een fietstocht door het park allemaal met elkaar kan combineren. Wat Mahathat is een van de meest prominente tempels en wordt beschouwd als het spirituele centrum van Sukhothai. Het staat bekend om zijn lotusknop-stupa en de beroemde Boeddhahoofden die zijn omgeven door de wortels van banyanbomen, een iconisch beeld dat Sukhothai symboliseert. Het hoogtepunt van het park is Wat Si Chum, de zittende Boeddha die dateert uit de 13e eeuw en zo’n 15 meter hoog is.

 

 

Vang een glimp op van het lokale vakmanschap

De goudsmeden die in het atelier van Somsamai werken, maken gouden sieraden op de traditionele manier die generatie op generatie werd doorgegeven. Bezoekers zijn getuige van dit delicate proces en leren meer over de vormgeving, maar ook over het smeden en verfijnen van goud. Wil jij je artistieke vaardigheden zelf ontwikkelen? Dan kan je deelnemen aan diverse workshops, zoals pottenbakken, keramisch schilderen en het maken van talismannen. Ook Ban Na Ton Chan, een Thais dorp bekend om zijn ambachtelijke textielproductie, is de moeite waard. De unieke textiel die hier vervaardigd wordt, is beroemd om de zachte en luxueuze textuur.  

 

 

Beleef een betoverende avond tijdens Loy Krathong Festival

Wanneer het volle maan is in de twaalfde maand van de Thaise maankalender, vindt hier jaarlijks het Loy Krathong Festival plaats, een van de populairste festivals in Thailand dat zijn oorsprong vindt in deze historische stad. Voor dit event wordt het oude deel van Sukhothai verlicht door duizenden lantaarns en kaarsen die op het water rondom de tempels drijven. Dit magische schouwspel is een eerbetoon aan de rivieren van Thailand en brengt mensen van over de hele wereld samen.

 

 

Bezoek het Sangkhalok Museum

Dit museum biedt een fascinerende inkijk in de rijke geschiedenis en het vakmanschap van de lokale keramiek, in het bijzonder Celadon dat je herkent dankzij het groenachtige glazuur. De omgeving van Sukhothai was een van de belangrijkste productiecentra voor deze kunstvorm tijdens de Sukhothai-periode (13e tot 15e eeuw). In het museum worden zo’n 2.000 stukken tentoongesteld die niet alleen artistiek waardevol zijn, maar ook verhalen vertellen over de bloeiende handel en welvaart die de regio in die tijd genoot dankzij de export van Celadon.

 

 

Proef zelf van het biologische boerderijleven

Natuurliefhebbers kunnen een kijkje nemen bij ‘Agriculture Project Sukhothai Airport’ een authentieke Thaise boerderijervaring. Bij aankomst worden gasten hartelijk verwelkomd en uitgerust met traditionele werkoutfits, zodat ze meteen kunnen deelnemen aan de traditionele praktijken van biologische landbouw. Je leert rijst en groenten telen én verzorgen zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën, zodat je meer inzicht krijgt in duurzame landbouwmethoden.

 

 

Meer inspiratie voor je volgende trip naar Thailand via:

Tourism Authority of Thailand, Sukhothai Office

200, Charot Withi Thong Road, Tambon Thani, Amphoe Mueang, Sukhothai, 64000

Tel. +66 5561 6228-9

E-mail Address: tatsukho@tat.or.th

Start het gesprek met gelijkgestemden