Michelin Gids Bangkok 2018

Amazing Thailand

Altijd al in een Michelin-ster restaurant willen eten? Dan is dit je kans: in Bangkok zijn namelijk genoeg restaurants te vinden met één of zelfs 2 sterren! In totaal zijn er 98 restaurants in de allereerste editie van de Michelin Gids Bangkok 2018 opgenomen, daarvan hebben 17 restaurants (een of twee) Michelin-sterren gekregen. In de gids staan zowel traditionele als vernieuwende restaurants, die bezoekers van over de hele wereld aantrekken.

 

Gaggan

Drie restaurants hebben twee sterren gekregen: Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna. In Gaggan tilt chef-kok Gaggan Anand de Indiase keuken naar een hoog niveau. Zijn kunstzinnige gerechten zijn origineel en creatief, met de perfecte mix van texturen, smaken en kruiden.

Le Normandie

Le Normandie, gelegen in het Mandarin Oriental Hotel heeft ook twee sterren gekregen. Sinds 1958 wordt hier de Franse keuken geserveerd op basis van de beste ingrediënten, verfijnde technieken en unieke combinaties van smaken en texturen.

Mezzaluna

Ook bekroond met twee sterren is Mezzaluna, dit restaurant ligt op de 65e verdieping van het Lebua Hotel en de chef-kok en zijn team serveren Europese gerechten in vijf- en zeven gangen menu’s.

 

Naast de uitreiking van twee sterren hebben 14 restaurants één ster gekregen waaronder; Siam Wisdom, Sra Bua en de streetfood-kraam van Jay Fai.

Siam Wisdom

Chim van Siam Wisdom is een chef-kok die traditionele Thaise gerechten opnieuw uitvindt door een combinatie te maken tussen Thaise en buitenlandse invloeden.

Sra Bua

De innovatieve moderne Thaise keuken is ook goed vertegenwoordigd in Bangkok met Sra Bua van Kiin Kiin, waar de chef-kok traditionele Thaise smaken en ingrediënten transformeert om zo op een creatieve manier tot originele gerechten te komen.

Jay Fai

Ook streetfood-kok Jay Fai heeft één ster gekregen, ze staat erop om in de kleine open keuken te blijven werken. Met haar zelfgemaakte houtskool kachels zet zij voort wat haar vader 70 jaar geleden begon; het maken en verkopen van krab omeletten, krab curries en droge congee.

Benieuwd welke restaurants er nog meer in de gids staan? Bekijk de hele selectie van de Michelin Bangkok Gids 2018 op de website www.guide.michelin.com.

 

Welke restaurants staan al op jouw lijstje? 🙂

 

Start het gesprek met gelijkgestemden