Nuad Thai is toegevoegd aan de Unesco-lijst!

Amazing Thailand

Nuad Thai is een traditionele Thaise massage die dit jaar is toegevoegd aan de Unesco-lijst van beschermd immaterieel erfgoed. Unesco ziet de Thaise massages als: een deskundigheid die van generatie op generatie wordt doorgegeven en uitmondt in een erkende leer. Door deel uit te maken van deze lijst, wordt er extra gelet op het bewaren van deze leer voor de toekomstige generaties.

 

Veel reizigers nemen een Thaise massage als klein verwenmomentje voor zichzelf, maar in Thailand wordt een massage gezien als onderdeel van de traditionele gezondheidszorg. Een masseur of masseuse zijn voor de Thai echte dokters. Nuad Thai wordt al eeuwenlang in Thailand uitgevoerd. Vroeger waren er in niet veel artsen beschikbaar en ter vervanging werden klachten daarom verholpen met massages. In elk dorp was een masseur of masseuse aanwezig waar dorpeling na een lange dag werken naar toe konden. Bij hun werden ze geholpen en werd hun spierpijn weggenomen. Ondertussen heeft de techniek zich verspreid over heel Thailand en er worden zelfs lessen gegeven aan mensen buiten Thailand. 

Article photo

Een massage brengt het lichaam van een patiënt weer in evenwicht of lost zelfs ziektes op. Een masseur of masseuse oefent druk uit met handen, ellebogen, knieën en voeten om zo geblokkeerden energiebanen in het lichaam opnieuw te openen. Hierdoor worden allerlei fysieke klachten weggenomen. In tegenstelling tot andere massages, moet een patiënt tijdens een Thaise massages veel bewegen. Ze worden in veel verschillende posities gebracht zodat de masseur of masseuse op de juiste plekken druk kan uitoefenen. Wil je meer weten over deze kunst, bekijk dan de video. 

Start het gesprek met gelijkgestemden