Recept: Mango Sticky Rice

Amazing Thailand

Thailand staat bekend als een echt streetfood-walhalla; op elke hoek is er wel een kraampje te vinden dat de lekkerste gerechten verkoopt. Één van die gerechten is de welbekende mango sticky rice. Heb jij nou ook zo’n heimwee naar dit heerlijke hapje? Of wil je alvast een voorproefje van de Thaise cuisine? Lees dan snel verder en kom erachter hoe je het zelf kunt maken!

 

Ingrediënten

–          400 gram sushi rijst of kleefrijst, een nachtje geweekt in 

           de koelkast met water

–          1 blikje kokosnoot melk (400ml)

–          85 – 100 gram bruine suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wil)

–          2 snufjes zout

–          1 eetlepel maïzena

–          2 rijpe mango’s, geschild, ontpit en in diagonale parten gesneden.

–          Sesamzaadjes ter garnering

 

Bereidingswijze

1.  Spoel de rijst en giet het af. Herhaal dit net zo lang tot het water niet meer wit kleurt. Laat de rijst voor tenminste één uur weken, het is echter het beste om het een nacht te laten weken, zo kookt het sneller. Kook water in een pan en doe de rijst erbij. Check na 10 tot 15 minuten of de korrels zacht zijn, zo niet, laat ze dan nog ietsje langer in de pan. De rijstkorrels horen een beetje chewy te zijn, maar niet te hard in het midden. Koel de rijst vervolgens af in een kom

2. In de tussentijd combineer je je kokosnootmelk, suiker en zout in een pan. Laat het lichtjes koken. Haal vervolgens het mengsel van het vuur en mix de helft ervan door de rijst. Goed roeren en laat alles 10 minuutjes afkoelen en weken

3. Meng de maïzena met 1 eetlepel water in een kleine kom. Roer dit samen met de andere helft van je kokosnoot mengsel op laag vuur totdat het dik is.

4. Pel de mango en snijd deze in diagonale stukjes. Serveer de rijst met de mangostukjes en sesamzaadjes en giet voor de finishing touch het kokosnoot-maïzena mengsel eroverheen.

 

 

Eet smakelijk en waan je even in Thailand!

PS: Wil je zien hoe dit recept wordt bereid? Klik dan hier.

Start het gesprek met gelijkgestemden