8 tips voor een comfortabele vlucht

Amazing Thailand

Van Nederland naar Thailand vliegen duurt ongeveer elf uur. In een vliegtuig is meestal weinig beweegruimte waardoor het al snel oncomfortabel kan worden. In dit artikel delen wij 8 tips die jouw vlucht net iets aangenamer kunnen maken.

 

1. Kies voor een goede vliegmaatschappij 

Goede vliegmaatschappijen hoeven niet perse veel duurder te zijn. Bij een korte vlucht speelt comfort niet zo’n grote rol, maar tijdens een vlucht van elf uur is wat extra luxe wel fijn. Vaak krijg je meer beenruimte, meer snacks en eten en is de service van hogere kwaliteit. Als je het geld kan missen is het zeker waard om hierin te investeren zodat je goed uitgerust aan je reis begint en thuis komt.

 

2. Selecteer je stoel tactisch

Deze tip is voor iedereen anders, ben jij iemand die kan slapen in een vliegtuig? Reserveer dan een stoel aan het raam. Op deze manier kan je tegen de muur aanleunen voor een goede powernap. Ben jij iemand die veel naar het toilet moet of geregeld door gangpaden wilt lopen? Reserveer dan een stoel aan het gangpad. Als je met z’n tweeën vliegt kan het slim zijn om in een rij van drie stoelen de twee buitenste te reserveren. De kans is dan kleiner dat iemand de stoel tussen jullie in reserveert waardoor je een lege stoel overhoudt! Reserveert iemand toch de stoel in het midden, dan is het in hun voordeel om met de stoel aan het gangpad of aan het raam te ruilen. Win win.

 

3. Groet de buurman

Als je in het vliegtuig toch buren naast je hebt is het altijd goed om diegene even vriendelijk te groeten of een kort praatje te maken. Jullie hoeven niet direct de grootste vrienden te worden, maar je zult toch elf uur naast elkaar zitten en dan is het fijn als de gemoederen goed zijn. 

 

4. Ga voor comfort

Het is een lange vlucht en je wilt je geen moment druk maken over een knellende spijkerbroek of oncomfortabele hakken. Wij raden daarom aan om een lekkere joggingbroek aan te trekken. Verder is het handig om verschillende lagen aan te doen zoals een shirt met een vest. In een vliegtuig kunnen de temperaturen flink wisselen en op deze manier kan je makkelijk iets aan of uit trekken. Ook is het lekker om in je handtas een paar huissokken mee te nemen zodat je ook jouw schoenen uit kan trekken en toch geen koude voeten krijgt.

 

5. Een extra kleine tas 

Tijdens je vlucht mag je altijd een handbagage koffer of tas meenemen. Deze plaats je normaal in de opbergvakken boven de stoelen. Wij raden aan naast je handbagage ook een kleine canvas tas mee te nemen met spullen die je tijdens de vlucht veel zal gebruiken. Deze kleine tas kan je onder je eigen stoel leggen of de stoel voor jou. Op deze manier hoef je niet telkens in de handbagage koffer te graaien. 

 

6. Eigen oortjes of koptelefoon

Eigen oortjes of koptelefoon mogen niet in de canvas tas ontbreken! Vaak zijn er bij dit soort lange vluchten entertainment aanwezig in de vorm van films of series. De oortjes die ze in het vliegtuig uitdelen zijn vaak bedoeld voor eenmalig gebruik en daardoor van slechte kwaliteit. 

 

7. Zorg voor eigen entertainment

Van te voren is niet bekend welk entertainment in het vliegtuig zal zijn. Misschien spreken de films en series je niet aan of heb je ze allemaal al gezien. Het is daarom altijd handig om een back-up te hebben. Met een Netflix of Videoland account is het mogelijk om films te downloaden, waardoor je ze ook zonder wifi of internet kan kijken. Een andere optie is van te voren heel veel spelletjes downloaden, zodat je die in het vliegtuig eens mooi kan gaan ontdekken. Wie weet zit jouw nieuwe verslaving voor de vakantie er wel tussen.

 

8. Setje zomerkleding

Als je overdag in Thailand aankomt zijn de temperaturen al hoog opgelopen. Het is dan erg handig als je een setje zomerkleding in je handtas hebt. Op deze manier kan je er makkelijk bij. Spring snel het toilet in en je bent ready om Thailand te ontdekken!

Start het gesprek met gelijkgestemden