5 keer bijzonder overnachten in Thailand

Amazing Thailand

Sook Station, Bangkok

Voor een speciale overnachting ben je bij Sook Station in Bangkok aan het juiste adres; hier overnacht je in een compleet nagebouwde gevangenis. Als je bent ingecheckt, wordt er een mugshot van je gemaakt (foto van het gezicht met bordje met info over jou) en krijg je een zwart-wit gestreepte pyjama. In plaats van een sleutel krijg je bij dit hostel een nummer en op die manier open je de deur van je cel.

 

We horen je denken: waarom een gevangenis?! De eigenaar wilde graag een hostel dat net even anders was dan de meeste en daarom heeft hij zich laten inspireren door zijn favoriete film: The Shawshank Redemption (1994).

 

Je kunt jezelf in Sook Station laten opsluiten voor zo’n 967 baht (27 euro) per nacht.

Baan Phasawan (Kanchanaburi)

Dit een plek waar je normaal alleen maar van kunt dromen. Baan Phasawan, ook wel The Fruit Hotel genoemd, is een park vol met accommodaties in de vorm van allerlei verschillende vruchten. Dit park bevindt zich iets meer uit de toeristische richting – in het westen van Thailand – vlakbij de grens met Myanmar. Ben je in de buurt, of bijvoorbeeld op doorreis naar Myanmar? Dan is dit zeker een plek die je moet bezoeken, want voor 300 baht (8 euro) kan jij al een overnachting in een stuk fruit van je bucketlist strepen.

Rabeang Pasak Resort (Chiang Mai)

Droomde jij als kind altijd al van je eigen boomhut met alles erop en eraan? In het Rabeang Pasak Resort bij Chiang Mai wordt jouw kinderdroom misschien wel werkelijkheid.Het Rabeang Pasak Resort ligt op zo’n anderhalf uur rijden van het centrum van Chiang Mai, en bestaat uit allemaal verschillende boomhutten, de een nog groter en indrukwekkender dan de ander. Sommige boomhutten bevinden zich tientallen  meters boven de grond. Het is dan ook een aardige klim om van de grond naar je voordeur te komen! Gelukkig zijn niet alle cabins zo hoog en overnacht je hier ook prima als je minder goed te been bent.

Keemala Resort (Phuket)

Aan de westkant van het eiland Phuket ligt het Keemala Resort. Het resort is gelegen net buiten een dorpje in de prachtige bossen van het eiland. Het hele resort is tegen een berg gebouwd en je vindt hier dan ook boomhutten, birdhouse cabins en andere op natuur geïnspireerde accommodaties.

 

Tijd om jezelf even goed te verwennen? Dan is het Keemala Resort een topbestemming in het warme Thailand: elke lodge is voorzien van een privézwembad. In sommige zwembaden zijn zelfs watervalletjes aangelegd. In het Keemala Resort komen chique accommodaties en de Thaise cultuur prachtig samen, maar er hangt wel een prijskaartje aan: je boekt een treehouse vanaf zo’n €475 per nacht.

Swiss Valley Hip Resort (Ratchaburi)

Wil jij Thailand beleven, maar ondertussen ook wat andere culturen meepikken? Zoek niet verder; bij Swiss Valley in Ratchaburi vind je het allemaal!

 

Het resort is geïnspireerd op Zwitserland maar je treft hier ook veel invloeden aan uit andere Europese landen. Zo zijn hier bijvoorbeeld veel Engelse touches en de huisjes zijn geïnspireerd door de Oud-Griekse bouwstijl. Het park ligt ongeveer 160 kilometer ten westen van Bangkok, vlakbij de grens van Myanmar. Perfect als je bijvoorbeeld op doorreis bent naar Phuket!

 

De prijs van het Swiss Valley Hip Resort is een stuk lager, je betaalt hier zo’n 98 euro per nacht.

Start het gesprek met gelijkgestemden