Vervoer Thailand

Amazing Thailand

Met een oppervlakte van 513.120 km² is Thailand 12x zo groot als Nederland. Gelukkig zijn er genoeg (goedkope) opties om door het land te reizen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

Trein

Thailand heeft een redelijk goed spoorwegnetwerk dat je kunt onderverdelen in 4 hoofdlijnen. Die hoofdlijnen hebben vervolgens zelf lokale aftakkingen. Alle hoofdlijnen vertrekken vanaf het centraal station in Bangkok: Hua Lampong. Met de enorme afstanden in Thailand is het pakken van de nachttrein de ideale oplossing. Treinkaartjes kun je op het station kopen, maar we raden je aan vooraf een plek te reserveren. Op 12Go.Asia kan je voor de meeste routes online alvast je treinkaartjes kopen.

gare_hua_lamphong

 

Bus

Naast het uitgebreide spoornetwerk heeft Thailand ook een uitgebreid busnetwerk. Grote of kleine afstanden, er zijn diverse goedkope en snelle mogelijkheden. Stadsbussen kunnen snel vol zijn en iets minder comfortabel, daarom raden wij aan om bij de grotere afstanden met de lijnbus te gaan. Bustickets kun je bij reisbureaus, busstations of online kopen.

bangkok_mercedes-benz_bus

 

Taxi

In grotere steden is het reizen per taxi zeker een goede optie. De bus is het goedkoopste, maar met de taxi ben je ook voor een paar euro op bestemming – mits je niet wordt afgezet. Zorg daarom dat de taxichauffeur met de meter aan rijdt.

traffic_jam_in_bangkok

 

Vliegtuig

In Azië – en dus ook in Thailand – zijn binnenlandse vluchten over het algemeen spotgoedkoop. Mocht je helemaal van het noorden naar het zuiden willen, is het in vergelijking met de bus of trein zeker een tijdsbesparend vervoersmiddel. Check goedkope vluchten op Skyscanner of AirAsia.

800px-thai_air_asia_flight_fd2761_hs-abw_flying_from_mandalay_international_airport_myanmar_to_don_mueng_airport_bangkok_thailand_feb_2013_8581663349

 

Start het gesprek met gelijkgestemden