3x beste plekken om te duiken in Thailand

Amazing Thailand

Thailand heeft veel tempels om te bewonderen, maar heb je al het moois onder water in Thailand al eens gezien? Je vindt hier allerlei verschillende vissen, prachtige soorten koraalriffen en met geluk zie je een walvishaai. Hieronder hebben we een paar plekken om te duiken voor je op een rijtje gezet. Ben je een ervaren duiker? Of wil je liever nog een paar lessen nemen? Geen probleem! Op deze plekken kan iedereen terecht.

 

Koh Chang

Koh Chang ligt in het oosten van Thailand. Het ligt in de provincie Trat en behoort tot het Koh Chang-archipel. Dit houdt in dat het uit ongeveer 50 eilanden bestaat. Je vindt op Koh Chang prachtige witte zandstranden, maar in het binnenland is het helemaal begroeid met ongerepte jungle.

De beste tijd om te duiken bij Koh Chang is tussen november en mei. Je hebt dan onderwater goed zicht tot maar liefst 15 meter diep. De beste plekken om te duiken in Koh Chang zijn bij Koh Rang en de scheepswrakken voor de kust. Dit zijn de wrakken: Thonbury, HTMS Chang en T11. Je vindt in deze gebieden walvishaaien, maar grote kans dat je verschillende mooie koraalriffen en roggen tegenkomt. 

 

 

Koh Lipe

Koh Lipe ligt in de Andaman Zee in het zuiden van Thailand en op de grens van één van Thailand’s beste National Marine parks. Koh Lipe maakt deel uit van de Adang-archipel en dit houdt in dat het in totaal uit ongeveer 50 eilanden bestaat. Hierdoor is het een perfecte duikplek, want er zijn minimaal 20 verschillende duikplekken die je hier kan ontdekken. 

Koh Lipe is onder water net zo mooi als boven water. Als je een kijkje onder water neemt ontdek je koraalriffen en verschillende wrakken. Daarnaast heb je kans om walvishaaien, zeeslangen en andere prachtige onderwater dieren te spotten. Je kan in Koh Lipe terecht als je een ervaren duiker bent, maar ook als het voor de eerste keer wilt proberen om bijvoorbeeld je PADI te halen.

De beste plekken om te duiken in Koh Lipe zijn bij Stonehenge of Eight Mile Rock. De top van Eight Mile Rock is 14 meter diep en is bedekt met zacht koraal. Daarnaast kun je ook goed duiken bij de plekken Koh Sawang, Koh Chabang en het gezonken wrak Yong Hua. Koh Sawang is het meest zuidelijke eiland van Thailand met veel variatie in de onderwaterwereld. Koh Chabang is 18 meter diep en een goede locatie voor beginners. Je vindt hier verschillende soorten vissen. Het wrak Yong Hua ligt op een diepte van 34 meter, dus als je een ervaren duiker bent is dit een hele goede duikplek. Daarnaast vind je hier veel graniet stenen zacht koraal en spot je barracuda’s.

 

 

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi ligt in de Andaman Zee in het zuiden van Thailand en in de provincie Krabi. Koh Phi Phi is ook de naam van het archipel wat bestaat uit zes eilanden. Het grootste eiland van deze groep is Koh Phi Phi Don en dit is ook het enige bewoonde eiland. Bij Koh Phi Phi kijk je je ogen uit over de witte stranden en indrukwekkende baaien. Maar dan heb je het onderwater nog niet gezien!

De beste plekken om te duiken in Koh Phi Phi zijn bij King Cruiser, Anemone Reef, Hing Daeng of Shark point. De King Cruiser is een passagiersschip dat  is gezonken en een plek is die je niet mag missen als je gaat duiken. Bij Anemone Reef komen grote kalkstenen vanuit de zeebodem omhoog. Je vindt hier enorm veel zee-anemonen en verschillende soorten vissen.  Bij Hin Daeng heb je een grote kans om walvishaaien en mantaroggen te spotten tijdens het duiken. Je kan hier namelijk duiken tot maar liefst 60 meter diep! En bij Shark Point vind je een rif met prachtige koralen en als je geluk hebt spot je de blacktip rifhaaien.

Koh Phi Phi ligt in een gebied waar het risico op een tsunami erg hoog ligt. Let dus goed op en volg de tsunami evacuatieborden als je daar bent. 

 

 

We hebben eerder een artikel geschreven over onmisbare duikplekken. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees hier dan even verder.

Start het gesprek met gelijkgestemden