Vier tips voor een duurzame reis

Amazing Thailand

Thailand staat bekend om haar prachtige natuur en heerlijke stranden. Dat willen we natuurlijk zo houden, daarom delen we hier vier tips om duurzaam Thailand te bezoeken zodat we nog heel lang van het land kunnen genieten.

 

1. Vermijd toeristische hotspots

Koh Phi Phi is prachtig, maar wanneer je zo veel mogelijk duurzaam wilt reizen kun je beter onbekende plekken bezoeken en het massatoerisme vermijden. Het noordoosten van Thailand is bijvoorbeeld een stuk rustiger dan Chiang Mai. Niet alleen is het soms spannender om nieuwe plekken te ontdekken, zo geef je de flora, fauna en plaatselijke bevolking ook ruimte.

 

 

2. Maak gebruik van het openbaar vervoer (of een fiets!)

Thailand heeft een goed openbaar vervoer systeem, dus neem eens de trein in plaats van een vliegtuig. Ook blijven we Nederlanders, dus waarom zou je geen fiets huren in plaats van een scooter of een tuktuk? Veel natuurgebieden kun je zo op je gemak bekijken. Zorg wel dat je rustige plekken verkent want het verkeer in Thailand kan best hectisch zijn.

 

 

3. Geniet van de lokale cuisine

Je bent in Thailand, dus waarom zou je proberen om een burger te gaan eten? De meest duurzame manier om te eten is uiteraard om authentieke gerechten te proberen die met lokale producten gemaakt zijn. Niet alleen is dat veel leuker, het is ook een manier om kennis te maken met de Thaise cultuur die duidelijk naar voren komt in het eten.

 

 

4. Olifanten bewonderen

Helaas maken nog steeds veel mensen gebruik van olifantenritjes. Dit is heel slecht voor de dieren en raden we dan ook nadrukkelijk af. Olifanten horen geen mensen te dragen. Natuurlijk kun je olifanten wel bewonderen en er zijn genoeg plekken om dat te doen, terwijl je bijdraagt aan het welzijn van deze mooie dieren. Bring the elephants home is een goede plek om dit te doen. Mocht je een andere plek op het oog hebben, bekijk dan altijd of ze een goedgekeurd keurmerk hebben.

Start het gesprek met gelijkgestemden