Drie dingen over de Thaise cultuur die je moet weten!

Amazing Thailand

Thailand heeft een ontzettend rijke cultuur. Ongeveer 95% van de bevolking is Boeddhist, het land telt dan ook zo’n 20.000 tempels en 150.000 (!) monniken. Daar komen ook de Thaise gewoontes vandaan. Die gewoonten zijn voor de Thaise bevolking heel vanzelfsprekend, maar als toerist ben je hier niet altijd van bewust. Ga je op reis naar Thailand? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent!

 

Monniken en Tempels 

Tempels en monniken zijn in Thailand extreem heilig. Monniken worden begroet door diepe buiging te maken. Ook is het goed om te weten dat je als vrouw een monnik niet mag aanraken of hem iets mag geven. Dat zou lust kunnen opwekken, wat uiterst verboden is. Wanneer je een tempel binnenkomt, doe dan altijd je schoenen uit, en houd je schouders en knieën bedekt. Heb je een t-shirtje met een opdruk van Buddha gekocht? Laat die maar thuis, want dit is not done.

 

 

Omgang met de bevolking

De Thaise bevolking is erg vriendelijk, en lachen bijna altijd. Dit is niet omdat ze altijd zo goed gemutst zijn, maar ook dit heeft met de cultuur te maken. Het is niet gebruikelijk om je stem te verheffen, boos te worden of überhaupt te schreeuwen. Dit zorgt voor gezichtsverlies en is iets wat ze erg belangrijk vinden. Hoe kalmer je bent in een verhitte situatie, hoe meer respect ze voor je hebben. Iemand over het hoofd aaien, over iemand heen stappen, en naar iemand wijzen wordt ook allemaal als uiterst respectloos ervaren. Daarnaast mag je de Thaise koning nooit beledigen. Het briefgeld van Thailand is bijvoorbeeld bedrukt met een afbeelding van de koning: ga hier nooit op staan want dat is verboden! Hiermee beledig je de monarchie, en daar staat een levenslange celstraf op.

 

Eten en drinken

Eten in Thailand is een groot onderdeel van de cultuur. Heb je een heerlijk gerecht voor je in Thailand? Eet dan niet met mes en vork, maar met een vork en lepel. De vork houd je in je linkerhand en gebruik je alleen om het eten op de lepel te scheppen. Stokjes worden vaak voor Chinese gerechten gebruikt, maar ook voor loempia’s of noedels. Drink nooit kraanwater want dat is niet voor consumptie en kan zorgen voor een flinke darmproblemen. Zorg daarom ook dat je ijsblokjes vermijdt, want je weet niet of deze met gezuiverd water gemaakt zijn.

Start het gesprek met gelijkgestemden