Off the beaten track: De Isaan regio

Amazing Thailand

Met Isaan worden de 19 provincies in het noordoosten van Thailand bedoeld. Het is het grootste, maar ook het armste deel van het land. Het toerisme is er nog in opkomst (minder dan 10% van de toeristen bezoekt dit deel van Thailand), en dat maakt het de meest authentieke regio van Thailand. De meeste reizigers reizen erdoorheen en vervolgen hun weg naar Laos, Pai of Chiang Mai.

 

De Isaan regio bestaat uit boerderijen en dorpjes, kleine stadjes, je kunt er heerlijk eten en het overtreft waarschijnlijk al je verwachtingen. Het is één van de plekken waar je ziet hoe het leven in Thailand is, nog niet door toeristen beïnvloed. Hier 3 hoogtepunten (alhoewel er véél meer zijn) die je echt niet mag missen:

 

Khon Kaen

In het hart van de Isaan regio ligt Khon Kaen. Hier wordt veel waarde gehecht aan het behouden van de lokale gebruiken en tradities. Op de lokale marktjes kun je dan ook heerlijke pittige hapjes proeven, welke typerend zijn voor deze regio. Door de ligging van Khon Kaen is de plaats een ideale uitvalsbasis om de omgeving en ook de naastgelegen landen Laos en Cambodja te verkennen.

khon-kaen

 

Phimai

De Phrasat Hin Phimai is het grootste Khmer-tempelcomplex in Thailand. De deels gerenoveerde tempels en ruïnes zijn gebouwd tussen de 12e en 16e eeuw en zijn nog in goede staat.

nomadicmatt

Foto: Nomadicmatt

 

Udon Thani

Nog noordelijker ligt Udon Thani, door velen beschreven als de schoonste stad van Thailand. De gelijknamige provincie bestaat uit heuvels, rijstvelden en bossen. Daarnaast vind je er veel nationale parken en archeologische vindplaatsen.

8145053_orig

 

Ben jij weleens in de Isaan regio geweest? Wat mag je echt niet missen? Laat het ons weten! We gaan de komende tijd nog meer schrijven over deze regio.

 

Coverfoto: la-ong

 

Start het gesprek met gelijkgestemden