Thais streetfood: culinaire ervaring

Amazing Thailand

Wie zichzelf een echte foodie noemt, moet naar Thailand gaan voor een culinaire ervaring. Overdag is Bangkok de thuisbasis van drukke markten waar de marktlieden lekker eten verkopen uit de Thaise keuken. Maar ‘s avonds verwelkomt de stad streetfoodverkopers uit het hele land. Locals en toeristen schuiven aan bij de verschillende eetkraampjes. De geuren van Pad Thai, Gai Yang, Kuay Teow en Kai Jeow laten je meteen watertanden. Door de jaren heen is Thais streetfood zo populair geworden, dat toeristen over de hele wereld speciaal komen om het streetfood uit te proberen.  

 

Maar wat maakt Thais streetfood zo populair? 

 

Populair

Thais streetfood is populair vanwege de heerlijke smaken, de betaalbaarheid en de toegankelijkheid. De gerechten worden ter plekke bereid, vaak op kleine mobiele keukens, waardoor de versheid en kwaliteit van het eten wordt gegarandeerd. Bovendien zijn de prijzen vaak laag, waardoor het voor zowel locals als toeristen aantrekkelijk is. 

 

Het eten op straat is ook een belangrijk onderdeel van de Thaise sociale en culturele scene, waar mensen samenkomen om te eten, te socialiseren en te genieten van het leven op straat. Ook biedt het een geweldige manier om kennis te maken met de lokale bevolking en de traditionele keuken van Thailand te ontdekken.

 

Veel mensen geven de voorkeur aan streetfood boven duurdere restaurants omdat het goedkoper is en minstens net zo lekker. Hierdoor is het aanbod van streetfood alleen maar toegenomen en niet meer weg te denken uit de Thaise eetcultuur.

 

Wat kan je verwachten? 

De Thaise keuken bestaat voornamelijk uit verse ingrediënten zoals kruiden, groenten, vlees en vis. Ook is het pittig, dus als je niet van spicy eten houdt, ga dan voor de Pad See Ew in plaats van voor een Tom Yum! Laat dat je niet afschrikken om de vele gerechten te proeven. Wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete gerecht.

 

 

Trek gekregen? Bezoek dan onze blog en bekijk de verschillende Thaise gerechten die je eenvoudig thuis kan maken.

Start het gesprek met gelijkgestemden