6 tips om van je eerste Full Moon Party een succes te maken

Amazing Thailand

Elke reiziger die van een feestje houdt, heeft ervan gehoord: de legendarische Full Moon Party die één keer per maand wordt gegeven op Koh Phangan. Versierd met fluoriserende verf dansen de feestgangers onder de volle maan. Drank in buckets vloeit rijkelijk en de sfeer is euforisch. Het feest op het strand is met de jaren uitgegroeid van een klein feestje onder toeristen tot een mini-festival. Maar wat is je beste plan van aanpak?

 

  • Boek ruim van tevoren een accommodatie

Wie liever in een bungalow slaapt dan onder de sterren op het strand, moet op tijd een accommodatie boeken. Tijdens de full moon parties zijn de meeste hostels en bungalows tot al ver van tevoren volgeboekt! Ook gaan de prijzen fors omhoog en verwachten de meeste hotels dat je een verblijf van minimaal vier nachten boekt. Als je niet van verrassingen houdt is het vooral handig om dit in de gaten te houden en ruim van tevoren te boeken. 

 

  • Loop niet op blote voeten!

Hoe fijn het ook is om het zand tussen je tenen te voelen, wordt het sterk af te raden om op blote voeten over het strand te lopen tijdens een full moon party. Er ligt namelijk veel glas in het zand, wat  niet altijd even goed te zien is gedurende de avond (of na een drankje of twee). Trek daarom sandalen aan met een dikke zool zodat je een leuke avond kan hebben zonder een verrassing die scherp uit de bocht kan komen.

 

  • Vermijd het vuur 

Spelen met vuur is gevaarlijk, al helemaal met een slokje op. Tijdens de full moon parties zijn er overal vuur limbo’s of vuurtouwen te vinden waarmee je kan touwtjespringen. Om brandwonden te voorkomen, is het beter om het eigenlijk helemaal aan de experts over te laten.  

 

  • Pas op voor oplichters 

Door de jaren heen zijn de full moon parties uitgegroeid tot grote commerciële festivals. Naast de bars en artiesten zien vele oplichters hun kans schoon. Zo kun je er vanuit gaan dat er hoge prijzen voor vervoer gerekend zullen worden; met name voor longtail taxiboten.

Ook zijn er ondernemende locals die de wegen naar het strand blokkeren om toeristen te laten betalen voor een ‘festivalticket’: Wat een duur armbandje is, en niks meer dan dat. 

 

  • Koop geen drugs op het strand

Vermijd drugs op een full moon party! Thailand heeft strikte wetten tegen drugsgebruik en het bezit ervan. Zelfs het bezitten van een kleine hoeveelheid kan leiden tot hoge boetes of een gevangenisstraf. Zo kan een gezellige avond met vrienden op een feestje eindigen in een nachtje in de cel. 

 

  • Laat je verrassen door al het moois wat de avond je te brengen heeft 

Natuurlijk ben je op vakantie om nieuwe plekken te ontdekken, mensen te ontmoeten en herinneringen te maken. Geniet van de ervaringen die je zult hebben tijdens de Full Moon Party. Respecteer het eiland, haar natuur en behandel de mensen zoals jij behandeld zou willen worden!

Start het gesprek met gelijkgestemden